— Han er den største manageren i klubbens historie, og han er en av de beste som noensinne har trukket Everton-trøya over hodet, skriver klubben på hjemmesiden.

Han sovnet inn på et sykehus i Stockport med de nærmeste rundt seg.

Kendall spilte på Evertons midtbane gjennom 1960- og 1970-tallet, og han ble seriemester i klubben sesongen 1969/70. Han startet sin trenerkarriere som spillende manager i Blackburn Rovers i 1979. To år senere var han på plass som manager i Everton. Der spilte han fire kamper før han ble manager på heltid de neste seks årene.

Under hans ledelse i klubben ble det noen suksessfulle år. Everton vant blant annet FA-cupen i 1984, og sesongen 1984/85 ble klubbens store år. Da ble det seier i både den engelske eliteserien og i cupvinnercupen. Året etter ble det 2.-plass i serien for Everton, mens de ble seriemestere igjen i sesongen 1986/87. Dette er de mest suksessrike årene i Evertons historie.

Kendall var også innom andre klubber, men Everton ble hans andre hjem. I tre perioder var han manager i klubben. Sist gang var i 1997/98. Etter et kort opphold i en gresk klubb innstilte Kendall trenerkarrieren i 1999. (©NTB)