SANDNES (Aftenbladet): Det kom som en stor overraskelse for Sandnes Ulf da deres franske stjerne Malaury Martin ikke ville være med i troppen til lokaloppgjøret mot Bryne.

Mandag møttes franskmannen og klubbens daglige leder Tom Rune Espedal for å finne veien videre.

— Vi diskuterte forskjellige muligheter og presenterte hva vi ser på som aktuelle løsninger. Nå må vi avvente og se hvor det bærer. Ballen ligger hos Malaury, han må finne ut hva han vil videre, sier Espedal til Aftenbladet.

— Intrikat situasjon

Franskmannen ønsker i utgangspunktet å spille fotball i en bedre serie enn 1. divisjon. Det var bakgrunnen for at han nektet å være med i troppen mot Bryne.

— Dette er ikke riktig tidspunkt for meg å prate om fremtiden på. Det er en ganske intrikat og komplisert situasjon, er Martins kommentar til Aftenbladet etter mandagens møte med Espedal.

MÅ FINNE EN LØSNING: Tom Rune Espedal, daglig leder i fotballklubben Sandnes Ulf. Foto: Jon Ingemundsen

Etter kampen mot Bryne var både Espedal og Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes tydelige på at franskmannen ikke figurerer i lagets sportslige planer i sesongens andre halvdel. Det gjentar Espedal etter møtet. — Tilliten mellom ham og trenerapparatet og spillergruppen er ikke lenger til stede, og vi ser ikke noe mildere på hans oppførsel nå.

- Innebærer noen av løsningene at han kan spille kamper igjen for Sandnes Ulf?

— Vi jobber med å finne en løsning som gjør at han går fra klubben i sommer. Det sier seg selv at vi som topplag vil ha en gruppe med spillere som står på og vil bidra, svarer Espedal.

26-åringen var ikke til stede på Sandnes Ulfs trening på mandag. Franskmannen kommer ikke til å trene med laget videre denne uken.

Endrer overgangsplanene

Det at Martin ikke spiller flere kamper for de lyseblå, gjør overgangssommeren krevende for Sandnes Ulf. I utgangspunktet har klubben sett etter en forsvars— og midtbanespiller.

— Nå er det primært en midtbanespiller vi ser etter, utelukkende med tanke på situasjonen rundt Malaury. Vi saumfarer markedet. Det er viktig for oss at den eller de vi henter er en forsterkning, forklarer Espedal.

Sandnes Ulf leter hovedsakelig i utlandet, særlig i Sverige og Danmark, grunnet mangelen på gode alternativer som klubben har råd til lokalt og nasjonalt.

VIL FORSTERKE: Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes. Foto: Lars Idar Waage

— Først må jeg si at jeg er veldig fornøyd med dem vi har, de gjør en kjempejobb. Men vi er helt avhengige av å få inn flere folk i sommer, vi må hvert fall ha inn to spillere, sier Sæternes til Aftenbladet. Den neste måneden møter Sandnes Ulf de fire lagene som følger nærmest på tabellen. Det er fire avgjørende uker for deres ambisjoner om opprykk, og klubben er tydelig på at de trenger forsterkninger i løpet av sommeren for å henge med utover høsten.

Sæternes understreker at de likevel går grundig til verks i jakten på forsterkninger.

— Vi har ingen bud inne akkurat nå. Først må vi bestemme oss for hvem som er mest aktuelle, deretter veie kandidatene opp mot hverandre og vurdere sannsynligheten for å signere dem med tanke på kontraktssituasjon og økonomi.