SANDNES (Aftenbladet): At Malaury Martin ikke vil spille mer for Sandnes Ulf, får konsekvenser for de lyseblås spillerjakt.

Det bekrefter klubbens daglige leder Tom Rune Espedal overfor Aftenbladet.

— Nå er det primært en midtbanespiller vi ser etter, utelukkende med tanke på situasjonen rundt Malaury, sier Espedal.

Søndagens seier mot Bryne ga Sandnes Ulf fem poeng ned til tredjeplasserte Hødd. Brann kan innta den plassen med seier mot Follo på tirsdag, da vil bergenserne være tre poeng bak.

Savner luftstyrke

Likevel er klubben tydelige på at de må ha inn nye spillere i sommer for å være rustet til dramaet som vil utspille seg om opprykksplassene utover høsten.

— Først må jeg si at jeg er veldig fornøyd med dem vi har, de gjør en kjempejobb. Men vi er helt avhengige av å få inn flere folk i sommer, vi må hvert fall ha inn to spillere, sier Sandnes Ulfs trener Bengt Sæternes til Aftenbladet.

- Hvilke posisjoner tenker du at det er viktigst å forsterke?

— Jeg synes vi er sårbare bakover på banen og trenger litt mer dekning der. Det handler om å tilføre laget egenskaper vi mangler. På midtbanen har vi mange gode fotballspillere, men flere av dem er ganske like som typer, og vi mangler litt luftstyrke.

At Gaukenes stall for øyeblikket er tynn ble understreket av kamptroppen mot Bryne. 16 spillere var med etter at deres franske profil ikke ville møte til kamp.

— Saumfarer markedet

Espedal regner ikke med Martin i høstsesongen. I tillegg har Emil Johansson, Sean McDermott Hannes Halldórsson, Erik Tønne og Niklas Sandberg (utlån) forlatt klubben dette kalenderåret. Inn har bare sisteskanse Ingvar Jónsson kommet.

— Vi saumfarer markedet og skulle gjerne hentet lokale spillere, men det er ikke mulig med våre ressurser og spillertypene vi leter etter.

— Vi ser mot Sverige og Danmark. Det er viktig for oss at den eller de vi henter er en forsterkning for laget, derfor må vi bruke tid på denne prosessen, forklarer klubbens daglige leder.

- Ingen bud inne

Nøkkelkampene i toppstriden kommer på løpende bånd de neste ukene. Jerv, Brann, Kristiansund og Hødd står alle på menyen den neste måneden. Det er de fire lagene som følger på plassene like bak Sandnes Ulf etter 16 kamper.

Det er dog ikke sikkert at klubben henter spillere før turen går til Grimstad for bortekampen mot Jerv på søndag.

— Vi har ingen bud inne akkurat nå. Først må vi bestemme oss for hvem som er mest aktuelle, deretter veie kandidatene opp mot hverandre og vurdere sannsynligheten for å signere dem med tanke på kontraktssituasjon og økonomi, forklarer Sæternes.