SANDNES ULF — BRYNE 3-2

SANDNES (Aftenbladet): Da Sandnes Ulfs Kent Håvard Eriksen gjorde 2-0 like etter at Bryne ble redusert til ti mann, så det bekmørkt ut for gjestene fra Jæren.

Men Jon-Helge Tveitas redusering like før pause tente håpet, og i andre omgang dominerte bortelaget. Debutant Emil Dahle var blant dem som bidro til å sette Sandnes Ulf under et voldsomt press, selv i undertall.

— Resultatet er veldig skuffende. I andre omgang viser vi noe av det som bor i oss. Vi styrer omgangen, og jeg tror vi hadde vært skuffet om det hadde blitt 2-2 også, sier Dahle til Aftenbladet.

Taktiske grep

For der første omgang lenge var jevnspilt elleve mot elleve, var Bryne klart best de siste 45 minuttene etter at Gaute Larsen tok grep i pausen, flyttet Vevatne ned på venstre back og ga plass til Dahle på venstrekanten.

— Viljar ned på backen ga oss mer offensiv kraft fra den posisjonen, og vi gjør veldig mye riktig i den andre omgangen. Guttene står på helt inn, og vi hadde fortjent mer enn det vi sitter igjen med. De gjør en heroisk innsats, og da er det ekstremt surt at vi taper kampen, sier Larsen til Aftenbladet.

Også for Dahle var tapet tungt å svelge, men 24-åringen er tydelig på at taktene jærlaget viste de siste 45 minuttene bærer bud om en positiv høstsesong.

Dahle ikke 100 prosent

For hans egen del forventer moldenseren at formen bare skal bli bedre etter hvert som kampene kommer på løpende bånd.

— Det er spennende å være i Bryne. Jeg er ikke 100 prosent ennå, men det skal bli bedre og bedre utover høsten. Målet er at jeg klarer å spille meg inn i førsteelleveren og bidrar med kreativitet og å servere spissene, forklarer den offensive midtbanespilleren.

— Jeg var kantspiller i dag. Det er en mulighet, en annen mulighet er at jeg ligger bak én eller to spisser. Rollen er ikke så viktig, men jeg trenger litt offensiv frihet, forklarer Dahle.

Det 24-åringen viste i Sandnes søndag kveld var hvert fall lovende for Bryne-supporterne. Moldenseren var trygg med ballen og skapte trøbbel for Sandnes Ulfs forsvar.

Om hans bidrag er nok til å hjelpe jærlaget til en kvalifiseringsplass, får de sannsynligvis flere svar på hjemme mot Kristiansund neste søndag. Det er en nøkkelkamp for Bryne om de skal ha los på én av de fire plassene som gir kvalifiseringsspill til Eliteserien.