SANDNES ULF — BRYNE 3-2

SANDNES (Aftenbladet): Det var to tydelig tente lag for årets lokaloppgjør på Sandnes stadion.

Og kampen var et fyrverkeri. Fem scoringer, en dramatisk avslutning og et rødt kort var blant ingrediensene da Sandnes Ulf tok alle tre poengene.Den store helten ble Paul Torres. Hjemmelagets innbytter gjorde ingen feil alene med Kristiansen, og avgjorde kampen med sin 3-2-scoring i det 89. minutt.

— Det er en lettelse at vi vinner. Om vi klarer å vinne på dårlige dager som i dag, så begynner vi å få los på noe. Vi vinner på det som er en dårlig dag, sier Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes til Aftenbladet.

— Det er et veldig surt poengtap. Jeg synes vi gjør en heroisk innsats. Vi kjører hele den andre omgangen og får 2-2. Vi har egentlig full kontroll, så glipper det på slutten. Det går på konsentrasjon, og det er ekstremt surt, sier Bryne-trener Gaute Larsen.

Surt for Bryne

Brynes Henrik Breimyr pådro seg rødt kort etter 38 minutter. Han felte Pontus Engblom som bakerste mann. Det påfølgende frisparket førte til 2-0, Kent Håvard Eriksen fikk pirket ballen i mål etter pasning fra Raskaj.

TOK SEIEREN: Sandnes Ulf og trener Bengt Sæternes. Foto: Svein Hagen

1-0 kom allerede etter fem minutter da Engblom var feilfri alene med Anders Kristiansen. Gjestene sikret spenning i kampen da Jon-Helge Tveita reduserte like før pause med et velplassert skudd.Med ti mann dominerte Bryne lenge i den andre omgangen, og Skartuns utligning etter 67 minutter var av det fortjente slaget.

Deretter vippet kampen fram og tilbake da hjemmelaget våknet igjen. To minutter før slutt ble innbytter Torres helten for de lyseblå. Amerikaneren kom alene gjennom og gjorde ingen feil.

Dermed ble det ekstase for Sandnes Ulf, og en ditto bitter opplevelse for Bryne, som lenge styrte kampen med ti mann.

— Vi stresser, og Bryne skremmer oss litt sånn at vi blir engstelige i vårt eget spill. Jeg synes vi skulle våget å spille vårt eget spill da vi var elleve mot ti. Jeg hadde forventet at vi skulle være bedre, sier Bengt Sæternes.

Seieren gjør at Sandnes Ulf befester sin posisjon som divisjonens nest beste lag. De er fem poeng bak Sogndal. Bryne taper terreng i kampen om en kvalifiseringsplass da de nå er på sjuendeplass.

Pangåpning for de lyseblå

Hjemmelaget fikk en drømmestart. I det femte minutt var midtstopper Marius Lode for dristig og mistet kontroll over ballen på vei framover.

Marius Helle svarte med å spille perfekt gjennom til Pontus Engblom. Alene med Kristiansen satte svensken ballen ned til venstre.

Brynes målvakt fikk en hånd på ballen, men han kunne ikke nekte seriens toppscorer nettkjenning.

Etter det tidlige ledermålet tok Bryne etter hvert over banespillet. Etter kvarteret spilt kom de rødkleddes første mulighet.Oddbjørn Skartun dro seg fri og kom alene med hjemmelagets debutant. Sisteskanse Jónsson reddet mesterlig der han kom ut på 14-15 meter og blokkerte Skartuns skudd.

Bare fem minutter senere produserte bortelaget nok en stor mulighet. Bryne holdt presset oppe etter et frispark, og Lode ble spilt fri inne i hjemmelagets sekstenmeter, men midtstopperens avslutning ble parert av Decamps.

Rød kalddusj for gjestene

Sandnes Ulf fortsatte å ligge lavt og satse på kontringer, og etter 38 minutter kom kinderegget for de lyseblå. En presis pasning fra Skjølsvik sendte Engblom gjennom. Breimyr kom for sent og felte svensken som bakerste mann. Dermed kom det røde kortet.

På det påfølgende frisparket gjorde Eriksen hjemmelagets andre mål. Han ble spilt fri av Raskaj inne i feltet, og på det andre forsøket satt den. Plutselig virket kampen avgjort.

Men bortelaget slo tilbake. Like før pause dro Tveita seg inn fra venstre og curlet ballen i lengste hjørne bak en sjanseløs Jónsson. Dermed var det spenning da lagene kom ut for andre omgang.

Dominerte med ti mann

Bryne tok umiddelbart tak i kampen etter pause og produserte sjanser på løpende bånd de første ti minuttene.

Først fikk Khattab avslutte upresset fra elleve meter, men ballen skled av foten, og skuddforsøket gikk til side for mål. Deretter driblet Vevatne seg fri inne i hjemmelaget sekstenmeter, men avslutningen gikk rett på Jónsson.

I det 52. minutt var det Tveitas tur til å prøve seg da han fikk skyte upresset fra 20 meter, men det føk over mål.

Hjemmelaget lå dypt og satset på kontringer, men det første kvarteret i andre omgang var det stor Bryne-dominans, vertene fikk knapt låne ballen.

Etter 67 minutter fikk bortelaget betalt. Khattab ble spilt fri langs dødlinja og spilte 45 grader ut til Skartun. Spissens skudd gikk via midtstopper Geertsen, og endret retning. Jónsson fikk bare parert ut til Skartun, og angriperen styrte det i mål.

Nervepirrende avslutning

Først da våknet hjemmelaget, og innbytter Brochmann fikk kampens neste store mulighet da han etter 70 minutter slet seg fri like utenfor sekstenmeteren. Danskens skudd smalt i stolpen og ut bak en utspilt Kristiansen, og Bryne fikk klarert.

Det markerte starten på en bedre Sandnes Ulf-periode. Bortelaget senket seg etter deres strålende første halvdel av den andre omgangen, og de lyseblå fikk mer ballbesittelse.

I det 89. minutt ble innbytter Torres den store helten for hjemmelaget. Amerikaneren gjorde ingen feil alene med Kristiansen og satte ballen i mål.

Dermed ble det tre svært viktige poeng for Sandnes Ulf, som nå er fem poeng bak serieleder Sogndal.

— I pausen handlet det om å skape entusiasme og være tydelige på hva vi skulle gjøre i andre omgang. Vi hadde troen på det, og vi gjør veldig mye riktig. Vi hadde fortjent mer enn det vi sitter igjen med, konkluderte Gaute Larsen etter kampen.