KONTIOLAHTI (aftenposten.no): Søndag kveld var det ingen tvil om hvilken nordmann som gliste bredest i de finske skoger. Etter en tøff sesong ble Tarjei Bø kongen i den norske VM-leiren, etter å ha tatt sin tredje individuell bronsemedalje.

Legg på en bronse i mix-stafett og et sølv i stafetten, og det kun er én øvelse uten 26-åringen fra Stryn på pallen i årets mesterskap.

— Jeg er veldig veldig overrasket over at det ble slik. Jeg har klart å komme tilbake til toppen etter tunge perioder tidligere, også, men det betyr ikke at det er enkelt å gjøre det en gang til.

— Men innerst inne hadde jeg troen på at jeg kunne klare det, og det handlet om å bli bedre på skytebanen, sier han.

— Maksimal uttelling

Etterpå vanket det mye skryt fra romkamerat Emil Hegle Svendsen, som selv endte på 15. plass.

— Han tar fem medaljer, og det hadde ingen trodd på forhånd. Maksimal uttelling for Tarjei. Hadde han hatt en mer optimal vinter, kunne han tatt gullet i dag. Men jeg er kjempeimponert av både han og Ole Einar (Bjørndalen). De har begge gjort mange gode løp her.

Klarte ikke velge

Da Bø søndag kveld satt med medaljene rundt halsen, måtte Bø tåle det uungåelige spørsmålet under presseseansen etterpå. Og Bø hadde sett at det ville komme:

— Ville du byttet bort de tre bronsene med ett gull?, ville en journalist vite.

— Jeg har tenkt litt på det spørsmålet, men klarer ikke bli helt sikker. Gull er jo verdt mer enn bronse. men når jeg tar tre individuelt. Det blir litt som å velge mellom Porsche og Ferrari, gliser Bø.

Som altså startet med bronse på mix-stafetten, før han tok samme medalje i sprinten. Fulgte opp med ny bronse på jaktstarten, før han måtte tåle å stå utenfor pallen på normalen. Men lørdag ble det sølv i stafett og søndag bronse i fellesstarten - som ble vunnet av slovenske Jakov Fak.

Men etter en blytung sesong tenker nok ikke Bø så mye på Jakov Fak - som rykket i den iste bakken - akkurat i kveld...