LILLESTRØM-STABÆK 6-0 :

ÅRÅSEN: Selv om hjemmelaget ikke hadde slått Stabæk på eget gress siden 2004, ble det tidlig klart at laget hadde hensikter om å sette en stopper for den statistikken i dag.

Lillestrøm gikk offensivt til verks fra start og hadde en stor sjanse allerede etter syv minutters spill, da Bjørn Helge Riises gode langskudd ble slått i tverrligger av Stabæk-keeper Mande Sayouba. Keeperen reddet også returen fra Thorstein Helstad, men spissen ble samtidig avblåst for offside.

LSK-dominans

Lillestrøm fortsatte å trykke på, og etter 22 minutters spill var det klart for 1-0. Mathis Bolly snappet en tversoverpasning fra Ville Jalasto og spilte fri Petter Vaagan Moen, som satte ballen iskaldt til side for en utrusende Sayouba.

Hjemmelaget hadde ytterligere to brukbare muligheter ved Bolly og Vaagan Moen før pause, mens gjestene ikke hadde det helt store å by på foran Lillestrøm-målet.

Helstad doblet

To minutter etter pause fikk Stabæk sitt første skudd på mål i kampen da Bjarni Eiriksson skrudde et frispark rundt muren og i klypene på LSK-keeper Sead Ramovic.

Men bare fem minutter senere doblet Lillestrøm ledelsen da Thorstein Helstad ble spilt gjennom alene med keeper av Vaagan Moen. Sayouba reddet flott første forsøk, men måtte se Helstad sette returen i åpent mål.

Effektive innbyttere

Lillestrøm fortsatte å kjøre kampen, men Stabæk slapp mer til etter hvert. Likevel var det hjemmelaget som økte til 3-0 da 14 minutter gjenstod. Innbytter Fredrik Guldbrandsen dro seg flott fri og avsluttet godt, men Sayouba reddet mesterlig. En annen innbytter, Palmi Palmason, sto derimot klar og satte returen sikkert i det åpne målet mot gamleklubben sin.

Og Palmason var ikke ferdig med å straffe sin tidligere arbeidsgiver. Elleve minutter før slutt kunne han igjen sette ballen nærmest i åpent mål, etter å ha blitt servert ballen på sølvfat av Guldbrandsen.

Stabæk hadde sine halvsjanser mot slutten, men Lillestrøm var et hakk for store. To minutter før slutt fikk vi også se Bollys fart da han skar gjennom Stabæk-forsvaret og satte ballen utagbart nede ved stolperota til 5-0. I siste spilleminutt fikk også Gulbrandsen uttelling, da han løp lett fra Stabæk-forsvaret og kippet ballen over keeper Sayouba til 6-0. ## Lillestrøm – Stabæk 6-0 (1-0)

Mål: 1-0 Petter Vaagan Moen (22), 2-0 Thorstein Helstad (52), 3-0 Palmi Rafn Palmason (76), 4-0 Palmason (79), 5-0 Mathis Bolly (88), 6-0 Fredrik Gulbrandsen (90).

Dommer: Tore Hansen, Mandalskameratene.

Gult kort: Henning Hauger, Lillestrøm.

Lagene:

Lillestrøm (4-4-2): Sead Ramovic – Fredrik Stoor, Espen Nystuen, Anders Østli, Stian Ringstad – Mathis Bolly, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Johan Andersson (Palmi Rafn Palmason fra 69.) – Petter Vaagan Moen (Moryke Fofana fra 82.), Thorstein Helstad (Fredrik Gulbrandsen fra 69.).

Stabæk (4-4-2): Mande Sayouba – Bjarte Haugsdal, Ville Jalasto, Kim Hunstad, Bjarni Olafur Eriksson – Fredrik Brustad, Stian Sortevik (Luc Kassi fra 75.), Adnan Haidar, Christer Kleiven – Veigar Pall Gunnarsson (Mads Stokkelien fra 57.), Franck Boli.