VIKING-BRANN 1-1:

Viking-spillerne jobbet godt gjennom hele kampen og slo til slutt Brann 2-1 i Stavanger søndag kveld.

Kjell Jonevret mener Viking gjorde kampen mot Brann mer spennende enn nødvendig.

— Vi burde satt et par mål til for å avgjøre kampen. Vi er spesielt gode i den siste halvtimen i andre omgang, da er det bare et lag på banen, sier Viking-treneren.

Allerede etter to minutter var det duket for scoring på Viking stadion. Viking slo et hjørnespark inn i feltet som Brann-keeper Jørgen Mohus bokset ut. Andre Danielsen mottok ballen og fyrte av et skudd som Vidar Nisja kippet videre og i mål. 1-0 til hjemmelaget bare to minutter ut i første omgang.

Viking var det førende laget de første ti minuttene av omgangen. Vidar Nisja var nok en gang farlig frempå med et skudd, men skuddet gikk til side for mål.

Etter en god åpning av hjemmelaget, klarte Brann å jobbe seg mer og mer inn i kampen. De store sjansene uteble derimot for bortelaget.

Høyt tempo

Dermed var det duket for nok en Viking-sjanse. Danielsen ble spilt fri og la en god ball inn til Berisha som fikk headet knallhardt fra ti meter. Headingen ble blokkert av Brann-forsvaret. Bortelaget ville tydeligvis ikke være noe dårligere, og gikk rett i angrep. Brann jobbet frem et hjørnespark som Erik Huseklepp la inn foran mål. Brann fikk fyrt av et skudd, men det gikk rett til side for målet til Rune Almenning Jarstein.

Tempoet tok seg opp etter sjansene og Viking satt virkelig fart i spillet sitt da de gjenvant ballen. De jobbet seg frem til flere gode sjanser, men klarte ikke å omsette dem i mål.

(saken fortsetter)

DEBUTANT: Jørgen Mohus sto i mål for Brann. FOTO: Ørjan Deisz

Annullert mål

Brann kom til nok en sjanse da Haugen fikk avsluttet fra skrått hold, men Jarstein sto godt i målet og reddet skuddet.

36 minutter ut i andre omgang satt Viking nok en gang ballen i mål, men linjedommeren markerte for offside. Hjemmelaget fortsatte å presse Brann og produserte mange gode muligheter mot slutten av omgangen. Debutanten i Brann-målet reddet flere avslutninger fra Viking-spillerne. Brann prøvde å få spillet til å fungere offensivt, men de store sjansene uteble. Dermed sto det 1-0 til hjemmelaget til pause.

Selvmål

Andre omgang startet rolig, uten at noen av lagene klarte å produsere noe særlig. Etter drøyt 50 minutter fikk Erik Huseklepp et diskutbalet frispark på rundt 18 meter. Frisparket gikk derimot høyt over målet til Jarstein.

Et kvarter ut i andre omgang ble Berisha spilt gjennom og kom alene med Mohus. Han rundet keeperen, men satt ballen utenfor fra skrått hold. En stor sjanse for hjemmelaget.

Brann går rett i angrep etter den store sjansen, og får lønn for strevet. Huseklepp la et godt innlegg fra høyre som Johan Lædra Bjørdal sklei og satt i eget nett. 1-1 i Stavanger etter et selvmål fra hjemmelaget.

Viking-dominans

Nå ble det virkelig fyr i kampen, både på og utenfor banen. Viking-spillerne virket tente etter Brann-scoringen. Etter flere nesten-forsøk, var det nok en gang duket for en nettkjenning for blåtrøyene. Andre Danielsen la et presist hjørnespark inn foran mål, hvor Martin Ørnskov raget høyest og headet ballen i mål. 2-1 til hjemmelaget. Viking fortsatte det gode offensive spillet utover i andreomgangen, og fikk også mer plass å spille på da Brann la seg høyere i banen for å jakte scoringen. Viking dominerte sluttminuttene og vant fortjent 2-1 over Brann søndag kveld.

På spørsmål om Jonevret tror på plass i Europa for Viking, svarer han følgende:

— Vi har ikke tenkt på Europa siden i sommer. Det viktigste for oss er at vi har hatt en god høst. Nå leder vi tabellen for høstsesongen og er veldig fornøyd med det. Vi får ingen pokaler for det, men det betyr uansett mye for oss. Det gjør oss mer interessante for supporterne, sponsorer og nye spillere, understreker Viking-treneren.

Viking kan for øvrig ikke ende høyere en fjerdeplass. Den plasseringen gir ikke europacupspill.

Jonevret mener oppturen har gitt spillerne tro på seg selv.

— Vi har vist at vi kan. Nå er vi ikke langt unna de beste lagene, og det gir oss mye selvtillit i laget, sier han.

Han er så fornøyd med Viking-laget at mener det trengs noen store utskiftninger før neste sesong.

— Vi har en veldig bra tropp nå. Det finnes ikke noe behov for store forandringer før serien starter opp igjen til våren, avslutter Viking-treneren

FAKTA:

Viking – Brann 2-1 (1-0)

10.322 tilskuere

Mål: 1-0 Vidar Nisja (2), 1-1 Johan Lædre Bjørdal (selvmål 56), 2-1 Martin Ørnskov (61).

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Gult kort: Fredrik Haugen, Brann.

Lagene:

Viking (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Indridi Sigurdsson, Johan Lædre Bjørdal, Trond Erik Bertelsen – King Osei Gyan, Martin Ørnskov – André Danielsen, Vidar Nisja (El-Hadji Makhtar Thioune fra 62.), Trond Olsen (Yann-Erik De Lanlay fra 62.) – Veton Berisha.

Brann (4-2-3-1): Jørgen Mohus – Birkir Mar Sævarsson, Simen Wangberg, Zsolt Korcsmár, Erdin Demir (Jonas Grønner fra 84.) – Tomasz Sokolowski (Kjetil Kalve fra 77.), Fredrik Haugen – Chukwuma Akabueze, Fredrik Nordkvelle (Eirik Birkelund fra 64.), Kristoffer Larsen – Erik Huseklepp.