STRØMSGODSET — ROSENBORG 2-1:

DRAMMEN: I 64 minutter var toppoppgjøret på Marienlyst sjansefattig og avventende. Så eksploderte det. Først scoret Rade Prica med en suser fra hjørnet av 16-meteren. To minutter senere utlignet Ola Kamara. Og med et kvarter igjen å spille, headet Peter Kovacs inn 2-1. Dermed er Rosenborg fire poeng bak Molde – med to kamper igjen å spille. Strømsgodset derimot er bare poenget bak romsdalingene.

Nerve fra start

Det var utsolgt for andre kamp på rad i Drammen – og duket for nok en «seriefinale», denne gang mellom Strømsgodset og Rosenborg. Men selv om det var nerve og spenning så det holdt fra start, tok det tid før det skjedde noe verdt å skrive om.

Rosenborg hadde ballen mest i åpningsminuttene – uten å være farlige foran mål. Så kom hjemmelaget mer med. Etter knappe ti minutters spill hadde Lars Christopher Vilsvik hele høyresiden å løpe på. Han kom til dødlinja og slo hardt og lavt inn foran mål, men gjestene slapp med skrekken. Ballen føk forbi foran føttene til Peter Kovacs og gikk ut til innkast på motsatt side.

addCustomPlayer('ra75oddd0lqn1en46sjw0m71g', '15zlk2jpu0yxz1fsgfwth08inn', '1cpxcvl8wgsnq1dx6zstzb0dcw', 466, 463, 'perfra75oddd0lqn1en46sjw0m71g-1cpxcvl8wgsnq1dx6zstzb0dcw', 'eplayer14');

Dockal i tverrliggeren

Hjemmelaget kom seg til noen skuddmuligheter, uten at det ble farlig. I stedet skulle Borek Dockal vise at han virkelig kan skyte. Etter et drøyt kvarter kombinerte Daniel Fredheim Holm og Rade Prica fint, og Fredheim Holm vant et frispark. Fra kanten av 16-meterstreken skjøt Dockal ballen hardt mot lengste kryss, men Adam Larsen Kwarasey kastet seg og slo den i tverrliggeren og over. Kampens desidert største sjanse! Og flotte prestasjoner av både Dockal og Larsen Kwarasey!

Bare minuttet senere ble Prica nesten spilt helt gjennom, men en lang tå fra Jarl André Storbæk hindret en kjempesjanse. Hjemmelaget hadde ballen mest, men sjansene lot vente på seg. Stefan Johansen og Anders Konradsen så hvert sitt skudd fra distanse gå langt utenfor.

Så, etter 34 minutters spill, skjøt Johansen fra drøyt 20 meters hold – via en motspiller – men ballen mistet også fart og en i utgangspunktet utspilt keeper Daniel Örlund rakk både å reise seg og holde ballen i fast grep.

(saken fortsetter)

GOD REDNING: Daniel Örlund rekker akkurat å redde Stefan Johansens forsøk. (Foto: Digitalsport) Omgangen avsluttet som den startet – med Rosenborg-press. Gjestene hadde flere gode dødballer og trykket hjemmelaget tilbake. Nærmest kom Mikkel Diskerud. Han fikk god til å lade kanonen fra 16-meterstreken, men et SIF-bein kom i veien. Dermed var lagene like langt halvveis.

Suser fra Prica

I andre omgang hadde hjemmelaget ballen best med fra start, men foran mål skjedde det nesten ingenting. Så i løpet av to minutter midt i omgangen eksploderte kampen. Først, etter 64 minutter: Hjemmelaget hadde ballen, men Rosenborg kontret. Dockal satte fart og førte ballen fra egen 16-meter og langt inn på Godsets banehalvdel. Han spilte ballen ut til Prica på høyrekanten. Prica vendte innover og skjøt knallhardt i motsatt hjørne – utagbart for keeper Larsen Kwarasey.

1-0 til Rosenborg! Og prestasjoner i særklasse av både Prica og Dockal!

MÅLSCORER: Det så lyst ut for Rosenborg da Rade Prica scoret i kampens 64. minutt. (Foto: Digitalsport)

Godset svarte

To minutter senere utlignet hjemmelaget. Razak Nuhu la inn fra venstre, og på bakerste stolpe hadde Ola Kamara løpt seg fri. Han bredsidet ballen i mål, flott utført etter herlig innlegg fra Nuhu.

Nå dreide alt seg om Strømsgodset. Stefan Johansen kom til en god skuddmulighet fra 10-12 meters hold, men traff knapt ballen. Kamara hadde et godt forsøk blokkert, Kovacs prøvde to ganger – først langt utenfor, så i et RBK-bein.

I stedet kom kjempesjansen motsatt vei. Storbæk skulle heade tilbake til keeper, men headet for løst. Prica snappet ballen og rundet Larsen Kwarasey, men kom for langt mot venstre. Avslutningen gikk høyt over mål.

Godset-ledelse

Etter 76 minutters spill tok hjemmelaget ledelsen. Stefan Johansen slo corner fra høyre, på bakerste stolpe headet Peter Kovacs ballen i mål – helt nede ved stolperota.

Hadde Rosenborg noe å svare med? Trønderne byttet inn både Steffen Iversen og John Chibuike, men det var hjemmelaget som fikk sjansene. Kamara var nære på å bli tomålsscorer, men chippet et skudd fra distanse like utenfor. Så kom Mounir Hamoud helt alene med Örlund, men skjøt høyt over. Prica fikk en stor mulighet på overtid, men headet rett på Larsen Kwarasey, og det endte 2-1 til hjemmelaget.

SKUFFELSE: Borek Dockal, Steffen Iversen og Per Verner Rønning må resignere. (Foto: Digitalsport)