AALESUND-HAUGESUND 2-2:

ÅLESUND : Tre minutter gjensto da Fevang fikk ballen på bakerste stolpe. Fevang banket ballen inn ved nærmeste stolpe, men assistentdommeren vinket umiddelbart for offside på en Haugesund-spiller som hoppet over ballen.

Etter en kort diskusjon med assistenttdommer Odd Arne Vangen valgte hoveddommer Trond Ivar Døvle likevel å godkjenne målet til enorme protester fra AaFK-spillerne.

Haugesund kunne tatt seieren

Til slutt kunne Aalesund faktisk prise seg lykkelig over at det ble ett poeng.

På overtid hadde Alexander Søderlund en kjempesjanse, men en lang tå fra Jonatan Tollås forhindret scoring. At Haugesund skulle få med seg poeng fra Ålesund var det få som trodde 25 minutter før slutt. Fram til da var det fullt fortjent at AaFK ledet 2-0.

Men i stedet for at et sjanseløsende Aalesund-lag skulle punktere kampen til 3-0, var det Haugesund som kriget seg inn igjen i oppgjøret.

Tor Arne Andreassen og Umaru Bangura varslet hva som var i vente på to gode sjanser. På den tredje — 13 minutter før slutt - satte Michael Haukås ballen enkelt i mål. Dermed startet opphentingen.

«STJAL POENG»: Haugesunds sluttspurt sørget for poeng i Ålesund. (Foto: NTB scanpix)

Gjestene startet best

Riktignok startet Haugesund oppgjøret best, men etter elleve minutter oppsto situasjonen som snudde kampbildet totalt. Tramaine Stewart lobbet fri Leke James som slo inn i feltet. Der fikk Michael Barrantes en enkel jobb med å sette inn sitt niende eliteseriemål for året. Alexander Søderlund var nær ved å utligne på et langskudd fem minutter senere, men uheldigvis for han gikk avslutningen i tverrliggeren og ut.

Det var egentlig det Haugesund hadde å by på før laget våknet til for alvor de siste 25 minuttene. AaFK skapte heller ikke allverden, men etter at Leke James økte til 2-0 etter et strålende innlegg fra Enar Jääger etter 34 minutter kontrollerte man oppgjøret.

Utover i andreomgang hadde spesielt Leke James og Michael Barrantes kjempesjanser til å punktere oppgjøret med en 3-0-scoring, men i stedet rotet AaFK bort en tilsynelatende trygg seier.

Dermed tok Haugesund et sjeldent poeng i Ålesund. Før kveldens oppgjør sto Haugesund med seks strake tap på Sunnmøre.

Aalesund – Haugesund 2-2 (2-0)

8324 tilskuere.

Mål: 1-0 Michael Barrantes (11), 2-0 Leke James (34), 2-1 Michael Haukås (78), 2-2 Geir Ludvig Fevang (87).

Dommer: Trond Ivar Døvle, Svarstad.

Gult kort: Tremaine Stewart, Aalesund.

Lagene:

Aalesund (4-2-3-1): Sten Grytebust – Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Edvard Skagestad, Jo Nymo Matland – Peter Orry Larsen, Fredrik Ulvestad – Tremaine Stewart, Michael Barrantes, Lars Fuhre (Amund R. Skiri fra 85.) – Leke James.

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen – Joakim Våge Nilsen, Umaru Bangura, Martin Bjørnbak, Andres Mar Johannesson – Michael Haukås (Håvard Storbæk fra 87.), Eirik Mæland (Tor Arne Andreassen fra 59.), Ugonna Anyora, Geir Ludvig Fevang – Alexander Toft Søderlund, Pontus Engblom (Henrik Johansen fra 68.).