Slakter Sørensen og Jonas B. Gundersen stengte dørene i forrige uke. Snart gjør Laura's Coffee Bar det samme. Årsaken er den store ombyggingen av Kvartal 32.

— Blir bedre

— Vi skal holde stengt i cirka to år. Da skal vi ønske alle nye og gamle kunder velkommen tilbake, sier Roger Sande, daglig leder i Mat og Uteliv som eier en rekke restauranter i Kristiansand. Flesteparten av de ansatte får jobb i deres system, men fem-seks personer mister jobben.

— Det er selvfølgelig ikke uten komplikasjoner at vi stenger i to år, men slik er det bare. Vi håper og tror at dette bidrar til utvikling av Kvadraturen, og at det er enda bedre når vi kommer tilbake, sier Sande.

— For dere kommer tilbake med samme konsept?

— Ja, det blir nok det. Det har gått bra de siste årene, og vi har tenkt til å komme tilbake, sier Sande.

Slakter Sørensen lover å komme tilbake på Torvet om to år. Foto: Reidar Kollstad

Får ny jobbJonas B. Gundersen hadde på søndag sin siste dag på Torvet. Ifølge de ansatte er planen å åpne dørene igjen når renoveringen er ferdig. De ansatte har fått tilbud om ny jobb.

— Alle har fått tilbud om å bli med til det nye stedet som åpner i Vestre Strandgate, Red Lion. Så vi har vært heldige, sier Camilla Tofteland og Andrea Ettestøl til KRSby. Jentene har ikke noe i mot å flytte på seg.

— Det er helt greit, det er gøy med noe nytt, sier Andrea.

De synes at det tristeste blir å forlate alle stamgjestene.

Andrea Ettestøl og Camilla Toftland hos Jonas B. Gundersen har fått jobb i en annen restaurant etter stengingen. Foto: Kristoffer Arnesen

Gleder segDaglig leder i Jonas B. Gundersen, Henning Vestavik, sier at også han gleder seg til nyåpning, som etter planen skal være våren 2017. I mellomtiden er han glad for å kunne tilby alle ansatte jobb i Red Lion.

— En del av dem skal tilbake til Jonas B. Gundersen om to år, sier han. Vestavik mener planene for Torvet er veldig spennende, og vil derfor ikke kritisere at de nå må stenge i to år.

— Men det må da gå utover økonomien?

— Vi har skrevet en ny og langsiktig avtale med huseier. Vi får et langsiktig leieforhold med ny restaurant. Økonomien inngår i dette, sier Vestavik.

Usikkert for Lauras

Laura's Coffe Bar ligger rett ved siden av Jonas B. Gundersen, men har ikke tenkt til å gi seg helt ennå.

Helene Nicolaisen på Laura's Coffe Bar kommer til å servere kaffekopper i noen dager til, før hun må ut å se seg om etter ny jobb. Foto: Kristoffer Arnesen

— Jeg har ikke fått noe informasjon om når vi stenger, jeg skal hvert fall jobbe til tirsdag, svarer Helene Nicolaisen, som jobbet bak disken på søndag.Hun har ingen ny jobb å gå til når kafeen stenger dørene.

— Nei, jeg slutter og må finne meg noe nytt. Jeg er student så jeg kan ikke vente på at det skal åpne igjen, men slik er det. Det får jeg ikke gjort noe med, sier Nicolaisen.

Daglig leder Phuong Ha ved Laura's Coffee Bar kunne ikke kommentere saken, men henviste videre til Laura Capuano. Hun har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser.