— At både totaltrafikken og innenlandstrafikken øker er jo hyggelige nyheter å ta med seg, særlig med tanke på den økonomiske situasjonen deler av landsdelens næringsliv befinner seg i, sier lufthavnsjef Arne Johan Johnsen i en kommentar til de ferske trafikktallene fra Kristiansand lufthavn.

Utenlands faller

I februar vokste nemlig totaltrafikken over Kjevik med 1,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Dette til tross for en nedgang i utenlandstrafikken på seks prosent, som delvis skyldes rutekuttene på København-ruten som Widerøe varslet før jul.

Kuttene trådte i kraft fra nyttår og skulle være fullt ut gjennomført ved utløpet av februar.

Lufthavnsjef ved Kjevik, Arne Johan Johnsen. Foto: Kjartan Bjelland

— Det er rett og slett færre som reiser med de utenlandsrutene vi har, noe som er naturlig å tro også skyldes situasjonen i oljeservicebransjen om dagen, sier Johnsen.

Innenlands vokser

Innenlands vokser derimot trafikken med 3,9 prosent i februar, sammenlignet med samme måned i 2015. Også dette tross kutt i Widerøe-avganger til Stavanger, Bergen og Trondheim.

— Widerøe hadde færre avganger i februar i år sammenlignet med i fjor. Så skal det også nevnes at skuddårsdagen virker inn på tallene. En ekstra dag med trafikk utgjør omlag tre prosent ekstra trafikk på månedsbasis, forteller lufthavnsjefen.

Nedgang hittil i år

Hittil i år er det da også en nedgang i totaltrafikken over Kjevik på 1,1 prosent. For utenlandstrafikkens del er nedgangen den samme hittil i år som for februar, seks prosent.

Innenlands har trafikken økt med 0,3 prosent i årets to første måneder sammenlignet med de samme to månedene i 2015. ## 6 prosent opp nasjonalt

Nasjonalt økte flytrafikken i februar med seks prosent. Hittil i år er økningen i flytrafikken på 3,8 prosent sammenlignet med fjoråret, og innenlandstrafikken er på vei opp, etter å ha sunket i 2015, melder Avinor.