— Denne bransjen er utsatt for bølger, med både topper og bunner. Spørsmålet er hvor lenge denne bølgedalen vil vare, sier avdelingsdirektør Per Lund i Nav Vest-Agder og legger til:

Det som er unormalt i dette tilfellet er hvor lenge oppturen varte.

Onsdag fikk de NOV-ansatte beskjed om at hver tredje arbeidsplass i Norge forsvinner. Av de totalt 1500 ansatte som blir overflødige, er 900 fast ansatte og de resterende 600 innleide.

- Mye kan skje innen årsskiftet

Media vil gjerne skrive at dette er krise, men det er absolutt muligheter for å få seg jobb.

— For dem det gjelder er dette selvsagt dramatisk, men det er ikke noe som gjennomføres før i januar 2016. Det er mye som kan ha skjedd innen den tid, påpeker Lund.

Han viser, som så mange andre Fædrelandsvennen har pratet med, at det dreier seg om høyt kvalifiserte folk som klarer å få seg jobb relativt raskt.

— Media vil gjerne skrive at dette er krise, men det er absolutt muligheter for å få seg jobb, mener Nav-lederen.

Større kutt en NAV hadde trodd

- Visste dere om kuttene på forhånd?

— Ja, men ikke det eksakte antallet. Det var kanskje noe høyere enn vi hadde trodd, svarer Lund.

At gjennomsnittsalderen på de NOV-ansatte er 38 år, en periode i livet hvor man gjerne har stort huslån og små barn, ser ikke Nav-sjefen på som et problem.

- Folk i sin beste alder

— Det er jo folk i sin beste alder som er attraktive på arbeidsmarkedet. Men det er viktig at selv tar tak og er aktive jobbsøkere. I den grad man kommer i en situasjon at det er krise og må over på dagpenger, vil vi selvsagt være behjelpelige, forteller Lund og fortsetter:

— Vi ser at mange leter etter potensielle arbeidstakere på nav.no. Det kan derfor være lurt å legge inn en oppdatert cv hos oss. Ellers kan man bruke eget kontaktnett for å finne stillingene som ikke annonseres. Man bør også gjøre en vurdering av hvor omstillingsdyktig man selv er, forteller Lund.

- Men er det ikke problematisk med så mange ledige med samme bransjebakgrunn?

— Vi vet ikke noe om hvilke kvalifikasjoner de som blir sagt opp har. Vi antar at det er ingeniører, men det kan også være fagarbeidere og kontoransatte, sier Lund og kommer med en oppmuntring.

- Sjelden så ille som først annonsert

— Oppsigelsestallene blir sjelden så ille som først annonsert. Som regel blir det endelige tallet på oppsigelser lavere, forteller Lund.

Han viser til at arbeidsgivere i nedbemanningsprosesser vanligvis mister ansatte de gjerne skulle beholdt, og av den grunn trekker tilbake noe av de varslede kuttene.

- Har dere iverksatt noen spesielle tiltak?

— Vi er i dialog med NOV og har alternativer klare hvis selskapet ønsker det.