KRISTIANSAND: — Alle heier på oss, og så langt er fondet blitt lovet 120 millioner kroner fra private kilder. Men kravet fra regjeringen er 150 millioner, og det er absolutt. Så her er det bare å jobbe videre. Datoen 17. juni, da avgjørelsen skal fattes, er ikke absolutt, sier Erik E. Tønnesen.

Regjeringen stiller med like mye

Den administrerende direktøren i Skagerak Maturo, med hovedkontor i Kristiansand, har jobbet hardt og lenge for å få private kapitalister, banker og andre med tilgang på investeringsmidler på Agder og i Telemark til å stille opp med de 150 millioner kronene som regjeringen krever for å bidra med like mye til et nytt såkornfond for regionen - et fond som skal bidra til nyskaping, og derigjennom til potensielle gevinster for investorene.

— Noen vil, andre ikke, selv om alle synes tanken er god, konstaterer Tønnesen.

Blant de som har stilt opp, er Bjarne Skeie, J.B. Ugland-konsernet, Sparebanken Sør og gründer/investor Frank Wehus.

— Ved siden av investeringselementet, ligger det nok også et element av samfunnsbygging her. Så jeg håper ting faller på plass, bemerker Erik E. Tønnesen.

Ropstad heier også

Han får følge av stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (Krf):

— Jeg er blitt holdt fortløpende orientert og håper Skagerak Maturo lykkes. Jeg har ikke sett andre søkere til oppgaven med å administrere et nytt såkornfond, og kapitalbidragene fra private krabber jo oppover sakte, men sikkert. Jeg benytter gjerne anledningen til å understreke at nå er det viktig for de som har anledning, å stille opp i dette spleiselaget, sier Ropstad.