GRIMSTAD: — Byggestart for Mechatronics Innovation Lab ser ut til å bli april/mai, med byggetid cirka ett år. Vi gleder oss! sa UiA-rektor Frank Reichert da han holdt lunsjmøte-foredrag for rundt 25 fremmøtte hos Næringsforeningen i Kristiansandsregionen i februar.

Onsdag morgen var det barnehagebarn fra Hokus Pokus Barnehage som tok de første spadetakene ved UiAs campus i Grimstad.

Mekatronikklaben, lenge kjent som Sørlandslaben, skal styrke regionens innovasjon- og omstillingsevne.

Les også:

4500 kvadratmeter

Formålet for mekatronikklaben er å tilby en rekke testtjenester som i dag ikke finnes i Norge. Dette vil redusere tiden fra innovasjon til markedsintroduksjon for nye produkter og teknologier og derved styrke kundenes konkurranseevne.

I november i fjor ble avtalen om bygging og leie av bygget til Mechatronics Innovation Lab signert av representanter fra universitetet og J. B. Ugland Eiendom.

Sørlandslaben skal få plass i to nybygg som vil bli bundet sammen med en bro. Byggene som totalt blir på 4500 kvadratmeter blir liggende tett inntil eksisterende universitetsbygg på campus i Grimstad.

Bedrifter har forpliktet seg

Det var forhandlingene mellom Venstre, KrF og regjeringspartiene i forbindelse med årets statsbudsjett som resulterte i at Sørlandslaben fikk tildelt 20 millioner kroner.

Det er imidlertid behov for totalt 100 millioner. Bedrifter på Sørlandet har forpliktet seg til å kjøpe tjenester av Sørlandslaben for flere titalls millioner kroner.

Fædrelandsvennen kommer tilbake med fyldig dekning senere i dag.