— Byggestart for Mechatronics Innovation Lab ser ut til å bli april/mai, med byggetid cirka ett år. Vi gleder oss! sa UiA-rektor Frank Reichert fredag, da han holdt lunsjmøte-foredrag for rundt 25 fremmøtte hos Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Selv Næringsdepartementet bidro

Reicherts tema var UiAs forhold til næringslivet, men han benyttet anledningen til også å snakke om institusjonen, den pågående strategiprosessen og mer til. Når det gjelder Mechatronics Innovation Lab, forkortet MIL og tidligere kalt Sørlandslab, konstaterte han med et snev av forbauselse at selv Næringsdepartementet hadde bidratt med midler da det endelig løsnet for første del av finansieringen. Det fikk stortingsrepresentant Norunn Tveiten Benestad til å ta ordet.

— Å få 100 millioner kroner inn på et statsbudsjett er ingen enkel jobb. At det har lyktes å komme godt i gang, selv om vi slett ikke er i mål, viser hvor viktig det er å jobbe sammen, og at alle forteller den samme historien.

Satsinger

Reichert nevnte flere satsinger som på ymse vis er knyttet opp mot næringslivet.

— Handelshøyskolen ved UiA jobber målbevisst med kvalitetsbygging som skal bekreftes gjennom sertifisering. Vi er engasjert i alt fra det store forskningsprosjektet SFI Offshore Mechatronics, via Future Robotics - som involverer både Node, Eyde og flere næringsklynger - til helseteknologi og Music Management. Og apropos Node og Eyde: Så flott at de finnes, slik at vi ved universitetet vet hva næringslivet ønsker! sa rektoren.

Strategiprosessen er nevnt. Den skal gjelde for Reicherts rektorperiode fire år fremover, og han var klar på én ting:

— Maks tre satsingsområder!