— Vi har bestemt oss for ikke å anke dommen fra tingretten, sier styreleder for Siem Offshore, Eystein Eriksrud, til Fædrelandsvennen.

Han viser til at selskapet fikk delvis medhold i dommen og et annet utfall enn det opprinnelige forelegget fra Økokrim, som var på 10 millioner kroner i bot og 2,5 millioner kroner i inndragning.

- Burde tatt mer hensyn

— Samtidig er vi overrasket over at retten ikke tok mer hensyn til at Skattekontoret for utenlandssaker (SFU) i utgangspunktet anmeldte oss på grunn av at vi krevde fradrag for valutatap, noe som er helt irrelevant for sakens del, sier Eriksrud.

Han mener også retten burde tatt større hensyn til at selskapets revisor og skatterådgivere også gjorde feil.

Straffeskyld?

- Betyr dette at dere aksepterer straffeskyld?

— Vi mener det samme som vi gjorde i retten. Det er begått feil, men ikke grovt uaktsomt og ikke med vilje. Men det er tungt for organisasjonen å ha denne saken hengende over seg. Det tar også mye ressurser, og vi har derfor besluttet å ikke gå videre med den ti år gamle saken, sier styrelederen og legger til at han er glad for at Terje Sørensen ble frifunnet.

- Tilfreds med utfallet

Aktor i saken, politiadvokat Andreas Schei, sier i en kommentar til Fædrelandsvennen at han nå, som da dommen falt, er rimelig tilfreds med resultatet.

— Fra vår side er vi fornøyd med at retten har gitt en følbar bot til selskapet. Dermed er vi også tilfreds med at det nå er satt en sluttstrek for saken, sier Schei.

Saken

Straffesaken mot Siem Offshore og selskapets administrerende direktør, Terje Sørensen, omhandlet manglende levering av norsk selvangivelse i årene 2005-2007, for sent innleverte årsregnskaper i samme periode og avkryssing i en feil rubrikk i selvangivelsen for 2008. Daglig leder i Siem Offshore, Terje Sørensen, ble for to uker siden frikjent da dom i saken falt i Kristiansand tingrett. Selskapet ble imidlertid domfelt og må ut med 5 millioner kroner i bot og 300.000 kroner i inndragelse til statskasse nå som dommen er rettskraftig.

Siktelse etter razzia

Siktelsen i skatteundragelsessaken ble tatt ut to år tidligere da Økokrim i august 2013 gjennomførte en razzia i rederilokalene i Kristiansand.

Da Siem Offshore i juni 2014 nektet å vedta et forelegg fra Økokrim på 10 millioner kroner og en inndragning på 2,5 millioner kroner, ble det reist tiltale.

Ikke bare mot det juridiske selskapet, men også mot administrerende direktør Terje Sørensen personlig for punktet om manglende levering av selvangivelse.