KRISTIANSAND: — Tallet nærmer seg 3000 ja. Vi har sagt opp 2400 ansatte før denne runden, og med de 520 som må gå nå har arbeidsstokken for NOV Norge sunket fra 5000 til 2000 på ett år, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø i NOV til Fædrelandsvennen.

Innen mai

Fredag kom beskjeden om at oljeserviceselskapets tredje nedbemanningsrunde vil omfatte 520 fast ansatte.

Prosessen med utvelgelse, samtaler og oppsigelser vil bli gjennomførte fra nå og de neste ukene. Etter planen skal de det gjelder ha mottatt oppsigelse innen utgangen av mai 2016. ## - Svært krevende situasjon

Dag Nordbø, kommunikasjonsdirektør i NOV. Foto: Richard Nodeland

— Det er dramatiske tall som gjør noe med oss. Først og fremst for dem som mister jobben, men også for de som er igjen. Det er ikke til å underslå at dette er en svært krevende situasjon, fortsetter Nordbø.Hvor mange som må gå lokalt er ikke klart ennå, men det er ingen hemmelighet at Kristiansands-regionen vil bli hardt rammet.

- Store kutt i Kristiansand

— I denne runden vil alle NOV-ansatte i Norge vurderes opp mot hverandre, og sideforskyvninger kan dermed bli aktuelt. Vi kan derfor ikke si hvor mange som blir sagt opp lokalt ennå, men det er klart at det vil bli store kutt i Kristiansand som er vår største lokasjon, sier Nordbø, og legger til at i nedbemanningsrunde to hadde om lag halvparten av de 900 oppsagte arbeidssted i regionen.

Utelukker ikke nye runder

Bakgrunnen for nedbemanningen er den samme som før: en svært krevende markedssituasjon.

— Den usikre markedssituasjonen fører også til at vi i dag ikke kan si hvor omfattende nedbemanningsprosessen vil bli på lengre sikt, opplyser selskapet i pressemeldingen.

- Ingen tegn til nye, store leveranser

- Vil nedturen ingen ende ta?

-Foreløpig er det ingen som ser en ende på den, og det er ingen sikre analyser som sier at vi har nådd bunnen. Selv om vi får noen mindre serviceoppdrag, ser vi ingen tegn til nye store leveranser som vi har levd godt på tidligere, forklarer Nordbø.

- Alle vil rammes

Og i kommende runde er det ingen stillinger eller avdelinger som er skjermet.

— Alle vil rammes, og det kan også bli strukturelle endringer med funksjoner og avdelinger som slås sammen og flyttes, sier Nordbø.