Har du kjennskap til hestekjøttskandalen? Kontakt Aftenpostens journalist eller bruk vår krypterte varslingstjeneste.

NorgesGruppen opplyser i en pressemelding at de fredag fikk en endelig bekreftelse på at First Price Lasagne inneholder hestekjøtt. Dette er ikke merket på produktet.

— Forbrukere som har kjøpt First Price Lasagne oppfordres til å levere produktet tilbake til butikk. Produktet vil bli refundert, opplyser NorgesGruppen.

Produktet er ikke lenger tilgjengelig i butikk.

Ytterligere testing

NorgesGruppen sier til Aftenposten at de nå setter igang ytterligere testing av produktet for å se om kjøttet inneholder rester av ulovlige medisiner.

— Da det ble verifisert at dette produktet inneholdt hestekjøtt, satte vi igang med videre analyser. Dette tar lengre tid, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i NorgesGruppen.

De har ikke sendt andre produkter til testing.

— Dette er det eneste produktet som inneholder kjøtt som produseres hos denne leverandøren. Det andre er en hvitløksbaguette, sier Søyland.

- Hva gjør dere for å sikre dere at andre leverandører ikke har brukt hestekjøtt istedet for biffkjøtt?

— En slik sak gjør at vi blir ekstra på vakt, men vi har ingen indikasjoner på at dette skal ha funnet sted i andre produkter. Denne saken er helt spesiell. Vi opplever selv at vi har god kontroll og dialog med de andre leverandørene, sier Søyland.

Vurderer rutinene

Hun legger til at de stiller strenge krav om sertifisering og sporbarhet til alle leverandørene sine.

— Vi har en helt ny problemstilling her som vi selvfølgelig vil ta tak i, sier Søyland.

Helse— og omsorgsminister Jonas Gahr Støre og Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum har fredag bedt Mattilsynet, representanter for næringslivs- og dagligvarebransjen og Forbrukerrådet til et møte om situasjonen som har oppstått etter avsløringen om hestekjøtt i ferdigprodukter.I EU har myndighetene bestemt at det blir en omfattende DNA-testing av biff- og hestekjøtt den nærmeste måneden. Samtidig har de besluttet at Europol får ansvaret for saken videre.

Her i Norge har Mattilsynet sagt at det ikke er aktuelt å DNA-teste norske produkter.