— Jeg har et lite mål om å få gå Tour de Ski. Det hadde vært kult å få prøve seg der, sier Bjerkreim Nilsen.

Til helga er det sesongstart for langrennsløperne på Beitostølen, og torridølen ser fram mot å komme i gang med sesongen. Etter at han akkurat ikke kom med til U23-VM forrige sesong, har han satt det som viktig mål for sesongen.

— Jeg satser på å komme dit denne sesongen. Der kan jeg kjempe om medalje på alle distanser. Jeg håper også å få gå verdenscup i år, sier Bjerkreim Nilsen.

Ikke skremt av nivået

Han forteller om en god sesongoppkjøring, og er positiv før sesongstarten.

— Jeg har fått trent bra, og jeg føler meg sterkere enn jeg gjorde på samme tid i fjor. Jeg håper å få gode svar, så får vi se om det viser seg på resultatlista, forteller Bjerkreim Nilsen.

Vegard Bjerkreim Nilsen har sitt første år på rekruttlandslaget denne sesongen. Til helga sesongåpner han på Beitostølen. Foto: Norges Skiforbund

Sørlendingen, som har flyttet til Lillehammer, ble tatt opp til rekruttlandslaget før denne sesongen. Han har også fått hospitert på elitelandslaget ved flere anledninger.— Det har vært gøy å få prøve meg der. Jeg er ikke skremt av nivået, sier han.

21-åringen, som har en 19. plass i sprint fra fjorårets debut i verdenscupen, er veldig fornøyd med nivået på rekruttlandslaget.

— Vi er åtte gutter, og det er bra trøkk på alle treninger. Nå er det opp til meg selv hvor bra jeg gjør det, forteller han.

- Spennende talent

Selv om Bjerkreim Nilsens beste plasseringer er fra sprint, har han ifølge landslagstrener for rekruttlandslaget, Sjur Ole Svarstad, ikke spesialisert seg som sprinter foran denne sesongen.

Nå er det opp til meg selv

— Han har tatt tak i utholdenhetsbiten, og målet hans er å heve seg på distanse også. Han er en tålmodig fyr, og jeg er veldig spent på hans utvikling. Jeg tror han kan bli en bra allrounder, sier Svarstad.

Han har tro på at Bjerkreim Nilsen kan ta nye steg denne sesongen.

— Han hadde veldig stor framgang i fjor, og jeg håper og tror utviklingen vil fortsette denne sesongen, forteller han.

- Alltid gått fort

Svarstad har tro på Bjerkreim Nilsen i framtiden om han jobber riktig.

— Han har blitt bedre og bedre, og det er noen år med skikkelig trening før han er på høyden. Han har en offensiv skalle, og det er viktig å sette seg ambisiøse mål, mener han.

En som har fulgt med på Bjerkreim Nilsens prestasjoner er Arild Jørgensen, tidligere landslagstrener for langrennskvinnene. Han har stor tro på at Bjerkreim Nilsen kan nå langt.— Han har alltid gått fort på ski, men han fikk et skikkelig løft i fjor. Vegard er en av de siste jeg vil sette begrensninger på. Han har allerede bevist at han kan gå fort internasjonalt, sier Jørgensen.

Han mener Bjerkreim Nilsen føyer seg inn i en eksklusiv liten gruppe langrennsløpere fra Sørlandet.

— Det er ikke mange som har vært i samme klasse i denne landsdelen, men vi har hatt løpere som Geir Ludvig Aasen, Svein Tore Sinnes og Øystein Andersen, forklarer Jørgensen.