Han kom rett fra benken, og banket inn to mål bak Svenn Erik Medhus i ØIF-buret, og dermed bidro Øyvind Frigstad til den utrolige seieren over ØIF Arendal søndag. Her setter han sitt andre på 19 sekunder i første omgang. Foto: Jan-Erik Stiland
Kenny Ekman ga alt på streken for ØIF Arendal, men det hjalp lite i søndagens oppgjør mot Drammen. Foto: Jan-Erik Stiland
Svenn Erik Medhus kan skuffet konstatere at tiden rant ut mot et hardtkjempende Drammen søndag kveld, da det sviende ettmålsnederlaget var et faktum. Foto: Jan-Erik Stiland
Denne gjengen kom for å heie på Drammen, men kanskje aller mest på Øyvind Frigstad. I hvert fall hørtes det sånn ut på stemningen og heiaropene. Foto: Jan-Erik Stiland
ØIF-trener Marinko Kurtovic stilte seg uforstående til at egne spillere, med så mange treningstimer bak seg, kunne klare å bomme så mange ganger på mål. Han gikk rett i garderoben for å kreve svar. Foto: Jan-Erik Stiland
Eirik Køpp fikk hard medfart mot Drammen, men ga alt for å sette ballen i mål. Foto: Jan-Erik Stiland

— Dette var ekstremt gøy! Det var vel ingen som hadde trodd på dette resultatet på forhånd, bortsett fra oss selv. Denne seieren gir virkelig selvtillit, sier hovedpersonen glisende etter kampen.

Scoret to

Da hadde han jublet hemningsløst sammen med lagkameratene i Drammen, etter det som var for et sjokktap å regne for bortskjemte hjemmesupportere i Arendal.

— Nå har vi tre seiere på rad, og vinner på fortet til serielederen. Det er det ikke mange som gjør i løpet av sesongen. En utrolig prestasjon av oss, mener kristiansanderen.Han startet på benken, men kom inn som en virvelvind ti minutter før pause. I løpet av 19 sekunder smalt han ballen to ganger i nettet bak Svenn Erik Medhus, og førte gjestene i ledelsen. Flere scoringer ble det ikke, uten at det betydde noe som helst for den fremadstormende sørlendingen.

- Uslepen diamant

— I Frigstad ser jeg en ekstremt spennende høyreback. Han er så annerledes i sin eksplosivitet, sterke fysikk, gode finter og fart, at her har vi utvilsomt en uslepen diamant som i løpet av et års tid kan bli meget, meget god. Jeg gleder meg til å jobbe videre med ham, skryter Drammens danske trener, Rene Hamann-Boeriths.

Han var naturlig nok strålende fornøyd med seieren på landets kanskje vanskeligste bortebane.

— Vi er riktig fornøyde. Vi visste det ville bli vanskelig, og at vi trengte å ha marginene på vår side for å klare dette. Det hadde vi, og seieren her er imponerende, mener Drammens trener.

Krever svar

I Arendal-leiren var stemningen naturlig nok på bunnen. Sesongen har så langt gått på skinner for seiersvante austegder. Hjemmetap for Drammen var nærmest for et sjokk å regne.

— Flere av våre spillere er langt under pari i dag. Se på Magnus Jøndal og Eirik Heia Pedersen for eksempel. Jeg kjenner dem ikke igjen i dag. I garderoben kommer jeg til å ta fram statistikken fra kampen, og forventer ærlige svar. Håndballspillere som trener så mye, og som brenner så mange sjanser som i dag; det stemmer bare ikke, mener ØIF-trener Marinko Kurtovic.

Kunne avgjort

Han kunne sett laget sitt gå opp til 18-13, og nærmest avgjort kampen, midtveis i andre omgang. I stedet smeller Sondre Paulsen ballen i stanga, Drammen finner troen på at dette kan gå. Derfra og ut var det ikke mye som stemte for hjemmelaget.

— Vi skal ikke tape på hjemmebane, og i hvert fall ikke mot Drammen. Jeg er så skuffet som det går an å bli, innrømmer kaptein Eirik Heia Pedersen.

Arendalittenes svenske storscorer, Marcus Dahlin, satt på benken hele kampen med en lyskeskade han ikke ønsket å sjanse med. I hans fravær klarte verken Hermann Vildalen, Eirik Køpp eller noen av de andre bakspillerne å leve opp til det tydelige savnet av målmaskinen.