Her setter Jessy Kramer inn den avgjørende 25-25-scoringen med ti sekunder igjen å spille, iført blå keeperdrakt. Foto: Tore-André Baardsen
Oppsal skjøt i Vipers-blokken på overtid, etter at trener Arne Senstad hadde fått rødt kort for å gå ut på banen i sluttsekundene. Foto: Tore-André Baardsen

— Det var fantastisk gøy å få spille så mye som jeg gjorde i dag. Jeg føler at jeg denne sesongen ikke har fått nok sjanser til å vise hva jeg står for, sier Jensen.

Den danske bakspilleren var kampens toppscorer med seks spillermål og to straffescoringer da Vipers søndag spilte uavgjort 25-25 mot tabelltreer Oppsal. Før matchen hadde Jensen et scoringssnitt på drøye tre mål per kamp, noe som er langt bak snittet hennes på 6,6 fra sist sesong. Da ble hun historisk som den første toppscorer i eliteserien fra Vipers. Jensen ble belønnet med en plass på det danske rekruttlandslaget i mars, og så fram til ytterligere utvikling under ny trener i sesongen 2014/15. LES OGSÅ:

Praktscoring

Slik har det foreløpig ikke gått. Under Gunnar Pettersen har Jensen knapt startet en seriekamp, og i noen av matchene har hun kun blitt satt inn for å ta straffekast. Søndag kom hun inn først etter 21 minutter, og markerte seg kjapt med to scoringer. Underarmssuseren hennes tidlig i andre omgang var kampens flotteste scoring, og hadde hennes siste skudd med ett minutt igjen å spille også funnet nettmaskene, kunne kanskje Vipers ha vunnet.

— Det ergrer meg at jeg bommet på det skuddet, særlig fordi Oppsal scoret like etterpå. Men jeg er uansett godt fornøyd med kampen. Jeg håper dette kan bli et vendepunkt for meg, for jeg er avhengig av å få spilletid også for å komme tilbake på landsslaget, sier Jensen.Hun er vraket fra rekruttlandslagssamlingen i slutten av måneden, men håper å få sjansen på den påfølgende samlingen i mars 2015. — Jeg må bare stå på videre på treninger og i kamp. Jeg vil vise at jeg er her for å spille, ikke for å sitte på benken. Men konkurransen om plassen er tøffere enn den var sist sesong, påpeker hun.

Fornøyd Pettersen

Vipers-trener Gunnar Pettersen mener Jensen spilte sin klart beste kamp for sesongen.

— Hun var glimrende. Når vi spiller slik vi gjorde i dag, med mer bevegelse og flere plassbytter i angrep, kommer Annette mer til sin rett. Men samtidig har hun bare levert en eller to treninger som har vært i nærheten av det hun presterte mot Oppsal. Hun må rett og slett prestere jevnere, mener Pettersen.

Han sier seg veldig godt tilfreds med at Vipers klarte uavgjort mot Oppsal, til tross for at hjemmelaget ledet med fire mål til det gjensto et kvarter av kampen.

— Det er ikke ofte jeg er så fornøyd med å sikre ett poeng. Men jeg mener Oppsal på papiret er landets beste lag etter Larvik. Når vi i tillegg måtte klare oss uten vår toppscorer (Karin Weigelt, som var febersyk), og spilte med en Jessy Kramer som bar veldig preg av at hun har slitt med en kneskade, så synes jeg jentene skal ha honnør. De spilte veldig godt i forsvar de første 20 minuttene, selv om det første kvarteret var dårlig angrepsmessig. Også den gode perioden i starten av andre omgang skal vi bygge videre på i kampen mot Skrim kommende lørdag, sier Pettersen.

Lurte Oppsal med «Keeper-Kramer«

Da det gjensto 19 sekunder, på stilingen 25-24 til Oppsal, ba Vipers-trener Gunnar Pettersen om time out. Han fikk bakspiller Jessy Kramer til å ta på seg en blå drakt, slik at Vipers skulle spille uten målvakt og med sju utespillere. Da kampen ble blåst i gang igjen, fikk Kramer etter noen få trekk ballen og mælte den inn til 25-25 med ti sekunder igjen å spille.

— Vi har øvd litt på det trekket på trening, men aldri før i kamp. Det var perfekt utført av jentene, sier Pettersen, som tidligere har tatt ut målvakten både som Sandfjord- og landslagstrener.

Jessy Kramer var overlykkelig da hun satte ballen i mål.

— Det er nok det viktigste målet jeg har scoret for Vipers, og ekstra gøy å få til siden jeg hadde spilt en «shitty» kamp. Jeg var litt redd for at Oppsal skulle oppdage at jeg tok på meg den blå trøya, men det gikk heldigvis bra, sier hun.