— Nå vil det gå nok ett år uten at vi får satt i gang nye fengsler på Agder. Dette betyr at det ikke blir nye fengsler i denne regjeringsperioden. Det er utrollig!

- Blår i øynene

Kari Henriksen, stortingsrepresentant for Ap, mener de borgerlige partiene rett og slett har kastet blår i lynene på folk. Hun viser til valgkampen for to år siden og det massive trykket det var mot daværende regjering.

— Vi leverte og de kritiserte. Nå greier de ikke å levere i det hele tatt. Det er faktisk ganske alvorlig, sier Henriksen.

Det er vedtatt å bygge både på Evje, i Mandal og Froland, det er gjennomføringen som nå diskuteres.

- Ops

KrFs Kjell Ingolf Ropstad er kollega av Henriksen i Justiskomiteen. Han sier dette om hvorfor det ikke står noe om byggestart for nye fengsler på Agder.:

— Fengslene er ops-prosjekter. Vi begynner ikke å betale leie før de private har bygd byggene ferdig. Derfor influerer ikke dette på årets statsbudsjett. Nå planlegges det. Jeg forutsetter at Kriminalomsorgen har midler til det, sier Ropstad.

Anders B. Werp, Høyres mann i Justiskomiteen, sier dette:

— Jeg trodde Henriksen også visste at man må planlegge fengsler før de bygges. Nå er vi i planfasen. Fengslene er vedtatt. De kommer når de er ferdig planlagt, sier han.

Henriksen mener dette ikke holder. Hun mener regjeringen må ha en tidsplan for innføring av nye fengsler. Når den ikke foreligger, mener hun regjeringen svikter.