— Det er brukt 110 millioner kroner på å restaurere dette skipet som skal vise hvordan det var å være sjøfolk under første og andre verdenskrig. Det er behov for ytterligere 15 millioner kroner. Lørdag annonserte regjeringen sin vedlikeholdspakke (på 2,5 milliarder kroner) som skal brukes på Vestlandet og Sørlandet der ledigheten øker mest. Regjeringen har besluttet å bruke 15 millioner av disse pengene til Hestmanden. Så vet vi at det er behov for mer penger for å få dampkjelen i gang igjen, slik at skipet kan gå for egen motor. Det jobber vi videre med og vil komme tilbake til, sa statsminister Erna Solberg da hun besøkte skipet på Bredalsholmen søndag ettermiddag.

Vest-Agder Museet har ikke søkt staten om midler til istandsetting av dampmaskinen i forbindelse med neste års statsbudsjett, men antydet i vår at prislappen for dette arbeidet vil koste mellom 12 og 18 millioner kroner. Nå skal prisen være vesentlig lavere.

— Prisen på istandsetting av maskinen er blitt vesentlig redusert fordi sikrings og navigasjonsutstyr er tatt ut og løses fra tur til tur. Stiftelsen Hestmanden oppgir nå prisen på istandsetting av maskin til å være rundt fem-seks millioner kroner, opplyser museumsdirektør John Olsen.

De 15 millioner kronene som museet vil få i forbindelse med statsbudsjettet, skal ifølge direktør John Olsen brukes til istandsetting av skipet, adkomstforholdene, brannsikring, utstillingen som skal være om bord, istandsetting av publikumsfasilitetene på Bredalsholmen, samt rydding av kaiområdet der.