— Dette er fantastiske nyheter. Vi har et etterslep på vedlikehold ved Sørlandet sykehus på 1,2 milliarder kroner. Med disse 50 millionene kan vi umiddelbart sette i verk vedlikehold på sykehusene både i Kristiansand, Arendal og Flekkefjord, sier direktør ved Sørlandet sykehus, Jan Roger Olsen, til Fædrelandsvennen.

Direktøren sier pengene skal brukes på å oppgradere bygninger og utbedre ventilasjonssystemer.

Fikk beskjeden før styremøtet

Gladmeldingen kom i det styret i Sørlandet sykehus skulle begynne sitt styremøte i undervisningssenteret i Kristiansand torsdag.

Jan Roger Olsen, administrerende direktør på Sørlandet sykehus, er fornøyd med tildelingen fra Regjeringen. Foto: Tore André Baardsen

Meldingen fra Regjeringen lyder som følger: «Som ledd i Regjeringens tiltakspakke for økt sysselsetting, foreslås det et ettårig tilskudd til helseforetakene. Den ekstra innsatsen rettes mot helseforetak i områder på Sørlandet, Vestlandet og Nordvestlandet, dvs. områder der ledigheten har økt mest.

Det vil derfor foreslås at Helse Sør-Øst får 50 mill. kroner, for å møte situasjonen i Agderfylkene.»

Skal hjelpe byggebransjen

Klima— og miljøminister Tine Sundtoft (H) er i Kristiansand torsdag, og er derfor den som bringer nyheten fra Regjeringen.

Vi ser at Sørlandet er tungt eksponert for oljeprisfallet, og det er meningen at disse midlene skal gå til økt aktivitet i byggebransjen.

— Dette er en tiltakspakke for helsebygg i Helse Sør-Øst på 50 millioner kroner, som spesifikt skal treffe Agder-fylkene. Regjeringen legger fram en tiltakspakke i Statsbudsjettet for arbeid, aktivitet og omstilling, som skal rettes mot områder med særlige utfordringer. Derfor er helseforetak på Sørlandet, Vestlandet og Nordvestlandet prioritert, sier Tine Sundtoft.

— Vi ser at Sørlandet er tungt eksponert for oljeprisfallet, og det er meningen at disse midlene skal gå til økt aktivitet i byggebransjen. Samtidig trenger sykehusene midler til vedlikehold, så da slår vi to fluer i en smekk.

Tine Sundtoft 00003.jpg

— Men vil dette monne på vedlikeholdssiden? - De 50 millionene kommer på toppen av vedlikeholdsbudsjettet. Vi vet at det er betydelig etterslep på vedlikehold til sykehusene, men samtidig at disse pengene raskt vil gjøre god nytte, sier hun.

2,5 milliarder

I helga ble det kjent at Regjeringen vil bruke 2,5 milliarder kroner på å ruste opp offentlige bygg og infrastruktur. Satsingen skal særlig skape jobber i fylker som er rammet av nedgangen i oljeprisen.

— Vi ser at det er en økning i arbeidsledigheten. En del av dem som jobber i industrien, har kompetanse som kan brukes innen bygg og anlegg, sa statsminister Erna Solberg (H) til E24.

Budsjettlekkasjen kom lørdag da statsministeren besøkte Bergen. Flere av vedlikeholdstiltakene er særlig rettet inn mot fylker som har tapt arbeidsplasser som følge av oljebremsen.

De rundt 2,5 milliardene skal gå til å ruste opp vei, jernbane, sykehus, kulturhus og andre offentlige bygg, skrev NRK.

Prioriterer helsefortak tre steder

— Vi løfter vedlikehold i offentlig sektor gjennom ekstraordinære aktivitetsmidler fordi det gir jobber raskt, samtidig som vi får utført nødvendige oppgaver i samfunnet, sa Solberg til kringkasteren.

Vi løfter vedlikehold i offentlig sektor gjennom ekstraordinære aktivitetsmidler fordi det gir jobber raskt.

150 millioner settes av til vedlikehold av jernbanestrekningen mellom Bergen og Voss.

I tillegg foreslår regjeringen blant annet engangstilskudd for å styrke vedlikeholdet av bygningsmassen til kulturbygg og kulturhistoriske bygninger i Rogaland og Hordaland, ifølge E24. Det foreslås også et tilskudd til vedlikeholdsinvesteringer i helseforetakene. Innsatsen rettes mot helseforetak på Sørlandet, Vestlandet og Møre og Romsdal som er rammet av økt arbeidsledighet.