Jessy Kramer og Vipers fikk onsdag bank av Larvik. Foto: Herman Folvik
Daglig leder Terje Marcussen har klokkertro på målet, selv om klubben fikk bank av Larvik onsdag. Foto: Reidar Kollstad

— Jeg har vært i Larvik mer eller mindre sammenhengende siden 1998, og i den tiden er det ganske mange lag - som Tertnes, Byåsen med flere - som sa at de skulle ta oss igjen. Det har ikke stått på planene, men gjennomføringen. Foreløpig har ingen vært i nærheten, sier Ole Gustav Gjekstad, som ga seg som trener i fjor sommer

Vipers, som tapte stygt 18-32 mot nettopp Larvik i et fullsatt Aquarama onsdag, har som kjent satt seg et krystallklart mål om å ta igjen vestfoldingene, senest i løpet av tre år. Og tirsdag kom nyheten om at klubben har hentet storskytteren Linn Jørum Sulland fra Györ. I tillegg er Glassverket-trioen Kristin Nørstebø, Jeanett Kristiansen og Kari Brattset på vei - uten at Vipers vil bekrefte det.

- Vi skal bli Norges beste klubb mens Kenneth er her.

- De er langt unna

Daglig leder Terje Marcussen har klokkertro på målet, selv om klubben fikk bank av Larvik onsdag. Foto: Reidar Kollstad

— Vi har sagt at vi ønsker å bli Norges beste lag. Nå får vi ny trener 1. juni, og jeg har lovet Kenneth (Gabrielsen) at vi da skal ha en diskusjon om når det er mulig. Jeg håper så fort som mulig, men han må få preget laget. Men i løpet av andre eller tredje året skal vi bli best, sier daglig leder Terje Marcussen.Ole Gustav Gjekstad på sin side er skeptisk.

— Dette handler selvsagt også om hva Larvik gjør, og når Nora Mørk forsvinner, er det selvsagt mulig. Men Vipers må gjøre ting bedre enn Larvik, og de må ha mennesker med kunnskap om hvordan man gjør det. Jeg synes de på papiret har det nest best laget i eliteserien i dag, men likevel er de langt unna. Det nytter ikke snakke, man må levere, understreker 48-åringen.

- Veldig bra at de satser

— Det har han rett i, men mange som har hatt mål om å ta igjen Larvik, har ikke vært administrativt rustet, slik jeg føler vi er i ferd med å bli. Vi har et styre som er hardtarbeidende, og vi er i tillegg i ferd med å bygge underutvalg på salg og marked. Men vi må ha inn enda flere mennesker for å nå målet, sier Marcussen.

Gjekstad hyller likefullt satsingen til Vipers.

— Det er veldig bra for at de satser. Norsk håndball trenger det. Men gitt at Larvik får beholde mer eller mindre samme mannskap, er det langt igjen. Det så vi onsdag, sier Gjekstad.

Marcussen innrømmer at stortapet smertet.

— Jeg har ikke lyst til å bli oppfattet som en useriøs brølemaker som farer med fantasier. Onsdag, med så mange mennesker i hallen, hadde jeg lyst til å løpe inn i garderoben og rope at «nå må dere våkne!». Taper vi med 14 mål om tre år, da gir jeg meg, sier Marcussen.

- Tror de kan bygge storlag

Nora Mørk sørget for at Lynn Knippenborg og Vipers-jentenes håp ble ødelagt. Foto: NTB Scanpix

Nora Mørk berømmer Vipers for satsingen.— Jeg synes det er bra for norsk håndball. Det er bra trykk rundt klubben. Jeg tror de kan bygge et stort lag her i Kristiansand, og det er ikke så mange storbyer som har klart det. Vi liker å komme hit og spille, det er bra rammer rundt kampen, sier superstjernen.

Veteranen Marit Malm Frafjord er klar for å kjempe mot et sterkt Vipers-lag.

— Jeg synes ambisjonene er spennende, men det gir oss ekstra motivasjon. Det er dødsbra for norsk håndball at andre lag sier de skal satse og gjør det. Det blir spennende til neste år når de får noen gode spillere til, sier Frafjord etter 32- 18-seieren mot Vipers.

Vipers-trener Gunnar Pettersen liker signeringene Vipers har gjort på vegne av etterfølger Kenneth Gabrielsen.

— Skal du være med må du ha spillere på det nivået. Linn har mye erfaring og med to-tre spillere til på vei inn blir det bra. Det eneste rette er å rekruttere spillere på Champions League-nivå for å nå ambisjonene, sier Pettersen.