— Det er en kamp som er utrolig viktig for begge lag. Vi ligger likt på 20 poeng med Tertnes og Byåsen rett foran oss, sier Gabrielsen som ligger på fjerdeplass med sitt Glassverket, like foran Vipers.

Det tøffe medaljeracet bak Larvik gjør at det laget som taper onsdagens eliteseriekamp skal slite med å ta medalje.

— Når du snakker om medaljer er alle kamper en cupfinale fordi det er så tett. Jeg har mest fokus på oss selv og vi må vinne de kampene vi skal vinne. Vipers og vi har Larvik igjen, mens Byåsen og Tertnes er ferdig med dem. Derfor har de to lagene et lite forsprang, men det blir jevnt helt inn. Det er litt tidlig å si om vi absolutt må vinne mot Vipers for å ta medalje, men det hjelper veldig på situasjonen, sier Gabrielsen.

Les også:

— Ikke så spesielt

For Kenneth Gabrielsen skulle man tro at det var en spesiell situasjon å være i, men det avfeier han.

— Mange sier det er spesielt siden det er min nye arbeidsgiver og vi kjemper om medaljer. Det er mange som har vært på det, lokalpressen blant annet. Men jeg, jentene og mitt team gjør alt for å vinne den kampen. Vi har satt et et mål. Vi vil knive om sølv og skal angripe Byåsen, sier 40-åringen.

- Hvordan blir det å møte Vipers?

— Vi har vært ganske gode hver gang vi har møtt dem. Det viktigste er å ha fokus på oss selv. Vi vet hva styrkene deres er, jeg har sett mange Vipers-kamper. At de gikk på en skikkelig smell mot Byåsen er ikke overraskende, fordi de har vært ekstremt gode etter jul.

Rutine er Vipers' styrke

— Hva er styrkene til Vipers?

— De har mye rutine i stallen med mange spillere som har vært med på mye. De har ganske mange flere spillere å ta av enn oss. Vi har ikke så mange å bytte med, sier Gabrielsen, som mangler toppscorer Jeanett Kristensen til onsdagens toppkamp.

Gabrielsen kommenterer ikke om noen Glassverket-spillere er aktuelle for å bli med til Vipers, til tross for at det er kjent at kristiansanderne ønskerKristiansen, Kristin Nørstebø og Kari Brattset.

Vipers' daglige leder, Terje Marcussens, mål om å spille i Champions League om to år er noe som trigger Gabrielsen. Det sier han gladelig, fordi han elsker tøffe målsetninger.

Les også:

Ikke påvirket

— Terje er en av de viktigste grunnene til at jeg har valgt å bytte jobb til neste sesong. Han setter ikke bare målsetninger, han har en plan for å nå dem også. Det er helt avgjørende at klubben har målsetninger fordi det forplikter. Man kommer ingen vei uten, sier han og legger til.

Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen gleder seg til å møte Vipers, som han skal trene neste sesong onsdag kveld. Her på kontoret i Drammenshallen. Foto: Herman Folvik

— Jeg krever ganske mye. Det vil nok Vipers og spillerne og alle andre merke. Jeg krever også enormt mye av seg selv. Det blir gjensidig.

- Påvirkes du av jobb-byttet som venter?

— Nei, jeg det har ikke påvirket meg noe med jobben min i Glassverket. Jeg akter å gjøre alt jeg kan for å nå målsetningene mine, derfor blir det veldig viktig å slå Vipers i morgen.

Kampen kan du følge på våre nettsider onsdag. Avkast er 18.30.