Vilde Jonassen har 52 ganger denne sesongen kunne juble egne scoringer i serien, ikke minst har hun vært effektiv etter nyttår. Foto: Kjartan Bjelland
Landslagstrener Thorir Hergeirsson har latt seg imponere av både Vipers og Vilde Jonassen denne sesongen. Foto: SCANPIX DENMARK

— Jeg synes Vilde er i positiv utvikling, og absolutt en kant vi følger godt med på, sier Thorir Hergeirsson til Fædrelandsvennen.

Etter en strålende oppkjøring til sesongen, buttet det noe imot for Jonassen i høst. Men etter jul har hun vært strålende, og vært Vipers toppscorer i fem av seks kamper på nyåret.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson har latt seg imponere av både Vipers og Vilde Jonassen denne sesongen. Foto: SCANPIX DENMARK

— Jeg vurderer ikke spillerne ut fra målene. De kan score lite og likevel være ekstremt dyktige. Men, det er viktig å sette ballen i mål når sjansen byr seg, og der synes jeg Vilde svingte en del i høst. Men etter jul har uttellingen vært på stigende kurs. Dessuten er hun slik kantene skal være i moderne håndball; kjapp og kontringsvillig, fortsetter Hergeirsson.

- Hold stø kurs

— Ser du for deg henne som en fremtidig landslagspiller?

— Vi får se hvordan ting utvikler seg. Husk at hun konkurrerer med kanter i verdenstoppen, som Camilla Herrem og Sanna Solberg. Og vi har gode kanter bak der også som Kristin Venn i Byåsen, Thea Mørk i Larvik og Hege Bakken Wahlquist i Glassverket. Det gjelder for Vilde å holde stø kurs, ha fokus på arbeidsoppgaver og være god over tid, sier landslagstreneren.

— Det er veldig moro å høre, sier Jonassen, når Fædrelandsvennen leser opp sitatene for henne.

Allerede i sommer satte Kristiansand-jenta seg et mål om å få sjansen på rekruttlandslaget. Vipers-trener Gunnar Pettersen mener hun bør få sjansen nå.

Han mente allerede før sesongen at Jonassen stod foran sitt store gjennombrudd i år.

— Ut fra sesongoppkjøringen i sommer og ut fra det hun har levert i det siste, bør hun nå få sjansen. Hun lager jo seks til åtte mål i hver kamp, og gjør nesten ikke feil, sier Pettersen.

Fikk i oppgave å tjuvstarte

Selv forklarer Jonassen fremgangen slik:

Vilde Jonassen har 52 ganger denne sesongen kunne juble egne scoringer i serien, ikke minst har hun vært effektiv etter nyttår. Foto: Kjartan Bjelland

— Jeg har jobbet veldig mye med teknikken, både på innhoppet og på det å henge i lufta. Det handler om å bli flink til å variere skuddene, sier venstrekanten før søndagens hjemmemøte med Sola.Les også: Her er Vipers ivrigste supporter

Hennes store varemerke er imidlertid farten. Straks Vipers vinner ballen - eller hun tror de vinner ballen - stormer hun i angrep.

— Etter jul har Kikki pushet meg til å tjuvstarte, og gitt meg mål om minst tre tjuvstarter i hver kamp. Det må ikke nødvendigvis bli mål av det, men jeg har hatt det i bakhodet, og det har hjulpet veldig, sier Hellemyr-jenta - som nå puster Ulrika Olsson i nakken som Vipers toppscorer.

52 mål hittil

Venstrekantspilleren har prikket inn 52 mål denne sesongen. Det er kun åtte mål som skiller henne og den svenske storskytteren.

— Jeg har etter jul scoret mye på kontringer, som vi slet med å få til i høst. Det er deilig at dét sitter igjen. I tillegg har vi som lag blitt flinkere til å vri spillet ut på kantene. Se på Karin (Weigelt) som også har spilt kjempebra etter nyttår, sier 23-åringen, og sikter til den sveitsiske høyrebacken, som har hatt stor suksess som omskolert høyrekant i Vipers.

Duoen har stort press på seg ettersom klubbens to andre seniorkantspillere, Sanne Bak Pedersen og Thorey Rosa Stefansdottir, ble gravide før sesongen og junior-kantspillerne i Vipers fortsatt ikke anses som helt modne for eliteseriespill. Dermed er det liten hjelp å få dersom Jonassen og Weigelt har en svart dag på jobben.

Tror tillit har gjort henne godt

— Faktisk tror jeg det har vært positivt for meg. Når jeg ikke blir byttet ut, har jeg mulighet til å lære av mine feil. Der jeg før kom inn i en dårlig stim etter et par bommer, har jeg nå lært meg til å komme videre, sier Jonassen.

Hun forlenget nylig kontrakten slik at hun kommer til å spille i minst to sesonger under påtroppende Vipers-trener, Kenneth Gabrielsen.

— Vi har gjort veldig mye lurt som klubb til nå, og jeg er veldig spent på fremdriften videre. For min egen del, tror jeg fortsatt at jeg kan utvikle meg en god del, og jeg tror Kenneth vil passe meg veldig godt som trener. Akkurat nå er Vipers veldig bra for meg, fastslår Vilde Jonassen.