— Det synes jeg er gøy. Jeg har sagt det til Elisabeth flere ganger, hun er den som har hatt best fremgang det siste halvåret og det er bra at hun tar vel vare på sjansen i dag, sier Vipers-trener Gunnar Pettersen etter 18-32-tap for Larvik.

Larvik gjorde som de ville foran 2200 tilskuere i Aquarama. Etter drøye 20 minutter erstattet Rosenvold den mer rutinerte keeperen Sakura Hauge i buret. Innsatsen til Rosenvold ble belønnet som Vipers’ beste av en lokal jury.

— Det var gøy. At jeg fikk muligheten i dag kom litt overraskende, men det var veldig morsomt. Jeg var først litt nervøs, men tenkte at jeg bare måtte gjøre mitt beste og jeg hadde ikke så mye å tape siden vi spilte mot Larvik. De fleste har heller forventninger om at Nora Mørk skal score i dag, det er litt sånn, sier Rosenvold, som i går hadde bursdag i likhet medsin tvillingsøster Anne Charlotte og Jessy Kramer.

Les også:

Les også:

Støtte fra Hauge

— Hvordan synes du det gikk?

— Det er noe som er bra, og noe som ikke er så bra. De er mye mer erfarne enn jeg er vant med og de skyter bedre, men det er god læring. Det må jeg ta med meg, svarer Rosenvold.

Larviks stjernegalleri ble for vanskelig for Vipers. Foto: Herman Folvik

Tidligere har Rosenvold kun fått spille små glimt i kamper Vipers har hatt kontroll i, eller på en og annen straffe. Den unge kristiansanderen forteller at hun fikk god støtte fra sin keeperkollega.

— Sakura hjelper meg fint, og det er ikke noen forventinger mot Larvik. Hverdagen min er bra. Jeg er takknemlig for at jeg kan utvikle meg her i Vipers og på U-landslaget, sier Rosenvold.

I helgen var hun i Skien på samling med juniorlandslaget. Målvakten vokter også kassa for Våg i 2.divisjon.

— Jeg merker at det er et veldig stort sprang fra 2. divisjon. Noe av det som funker i 2. divisjon holder ikke i dag. Larviks skudd er mye bedre enn jeg er vant til.

Ros fra Larvik

Larvik lot seg ikke ryste av Vipers som de gjorde i mai sist år,og hadde ingen problemer med Vipers.

— Det var ikke så mye med dette resultatet som var imponerende for Vipers. Men keeperen som kommer inn er tøff, og har flere gode redninger. Hun må være applausen for Vipers i dag, resten av laget kommer ikke opp på noe nivå i dag fordi vi ikke tillater det, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen.

Elisabeth Benestad Rosenvold i prat med Marta Tomac og Sakura Hauge. Foto: Herman Folvik

Den rutinerte verdensmesteren Marit Malm Frafjord er enig med sin hovedtrener.

— Keeperspillet deres var bra. Hun som kom inn hadde mange gode redninger. Vipers har mange gode spillere som ikke fikk ut sitt potensial. I dag var vi mange hakk bedre, sier Frafjord.