— Det var gøy. Vi gjør en ganske god kamp. Denne kampen var litt viktig for oss, og jeg er veldig fornøyd med seier. Vi liker å komme hit å spille. Det er bra rammer rundt kampen med et fantastisk publikum, sier Mørk etter 32- 18-seieren for Larvik over Vipers.

2200 tilskuere så Vestfold-jentene kjøre over Vipers, slik de pleier. Ikke siden april 2001 har Larvik tapt en eneste seriekamp i Norge. Vipers sjokkerte riktignok håndball-Norge da de vant 31— 25 over Larvik i mai, men det var i sluttspillet. Etter kampslutt ble Mørk og de andre Larvik-stjernene pakket inn av mange hundre som ønsket autograf og ville ta bilde. Selv over en halvtime etter kampslutt måtte Mørk presse seg forbi fans for å rekke bussen hjem til Larvik.

Larvik vant 32-18 mot Vipers. Foto: Herman Folvik

— Det er alltid gøy å komme hit. Det blir en fest med mye folk. Vi var veldig skrudd på i dag. Vi spiller på Champions League-nivå. Da blir det tungt for Vipers, mener Tor Odvar Moen, Larvik-trener.

— Jeg tror kanskje de hadde litt mye fokus på Mørk, og da får vi andre spillere som viser seg frem. Da blir Vipers noen hakk for små, legger han til.

David mot Goliat

Stillingen til pause var 10— 18 til gjestene fra Østlandet. Vipers var aldri i nærheten.

2200 tilskuere i Aquarama. Foto: Herman Folvik

— Det er jo sånn som det er i de fleste kampene mot Larvik. Vi får som hatten passer, som de fleste andre lag. Det er David mot Goliat, Larvik er et av verdens beste håndballag. De har landslagsspillere på alle plasser. Da blir det dessverre for langt opp, så ærlig må vi være, sier Gunnar Pettersen, Vipers-trener.

— Vi gjør for mange tekniske feil, og da gjør Larvik det de er best til i verden - nemlig å kontre, sier Pettersen.

Tre tap på rad

Onsdagens tap er Vipers' tredje strake, etter nederlagene mot Glassverket og Byåsen også. Skal Vipers ha mulighet på medaljen trengs så å si et lite mirakel. Pettersen mener Vipers ikke har godt nok lag til å kjempe om medalje.

Gunnar Pettersen karaktiserer møtet med Larvik som David mot Goliat. Foto: Herman Folvik

— Det er jo bare å se på hvilke lag vi har møtt. Vi må slutte å tro at vi skal slå alt som er. Vi har ikke mannskap til det, det vet hele Norge, sier Pettersen.

— I år har vi gått feilfritt mot de antatt svakere lagene i motsetning til i fjor. Så skal vi møte Byåsen som har presset Larvik, og så Glassverket før Larvik. Det er ikke overraskende at vi taper, men vi kunne vært nærmere, fortsetter treneren.

- Har forventingene vært for høye?

— Jeg ser det hvert fall ikke som noe katastrofe å tape de seks poengene, men vi kunne vært nærmere. Men å tro at vi skulle slått de, da har man ikke vurdert nivået til det laget vi har, mener Pettersen.

Linn Jørum Sulland klar for Vipers:

Skadet Tomac

Vipers' verdensmester Marta Tomac var ikke på parketten mot Larvik. Det skyldes en skade.

— Jeg fikk en trøkk i hofta på mandag. Jeg vet ikke helt hva det er, men jeg sliter med å løfte beinet. Jeg prøvde meg på oppvarmingen, men det gikk ikke. Jeg hadde veldig lyst til å spille foran dette publikummet, sier Tomac.

Vipers møter Krim i kvartfinale i Cupvinnercupen på lørdag. Hun håper å spille den kampen. Tomac spilte også lite mot Glassverket og Byåsen, men det skyldtes ikke skade.

— Det vet jeg ikke. Det har ingen sammenheng. Jeg fikk dette på mandagen. Jeg vil bli klar til lørdag, sier Tomac.