— Jeg har veldig lyst og gleder meg til neste sesong. Jeg tror det blir veldig bra å jobbe med Kenneth, sier Kristine Lunde-Borgersen.

Nåværende Vipers-trener Gunnar Pettersen gir seg i klubben etter sesongen, og blir erstattet av Glassverkets trener Kenneth Gabrielsen.Vipers har som mål å hevde seg helt øverst i Norges-toppen og spille i Champions League innen få sesonger. Skal det gå, blir Lunde-Borgersen en viktig figur tror Ole Gustav Gjekstad, tidligere Larvik-trener.

— Kenneth har gjort en god jobb i Glassverket. Men Vipers har store ambisjoner og vil ut i mesterligaen, og da vil jeg tror at Lunde-Borgersen blir sentral. Hun er den eneste som har erfaring på det nivået i klubben, og det krever veldig mye mer, sier Gjekstad.

Kristine Lunde-Borgersen blir viktig for Vipers, tror Ole Gustav Gjekstad. Foto: NTB Scanpix

Trives

Den tidligere olympia-, Europa— og verdensmesterenla i fjor vår opp etter en eventyrlig karriere. Nå har hun vært med som Pettersens assistent i et drøyt halvår.

— Jeg synes det går veldig bra og trives. Jeg liker meg rundt et håndballmiljø, og synes det er gøy, sier Lunde-Borgersen. som går under kallenavnet «Kikki» i Vipers-miljøet.

Hun ser fram til å jobbe med Gabrielsen.

— Han er veldig engasjert, flink og dedikert. Han jobber døgnet rundt og vi skal samarbeide godt, sier Kristiansands største håndballprofil sammen med sin tvillingsøster Katrine Lunde, som Lunde-Borgersen ønsker til Vipers.

Kristine Lunde-Borgersen opplevde en fantastisk håndballkarriere med tvillingsøsteren Katrine Lunde, som fortsatt spiller i verdenstoppen med russiske Rostov-Don. Foto: Herman Folvik

Gjekstad mener Vipers har valgt ut rett man som erstatter for Pettersen.

— Kenneth har alltid jobbet hardt på mange sider av klubben. Jeg tror det er et godt valg. Han gir mye av seg selv, forteller Gjekstad.

Utelukker ikke å bli sjef

35-åringen med nesten 200 landskamper for Norge på CV-en hadde egentlig ikke en tanke om å bli hovedtrener en dag da hun begynte i en trenerrolle. Den tanken har endret seg.

— Jeg har ikke tenkt så mye på det, men i utgangspunktet ville jeg egentlig ikke det. Jeg ville spisse meg inn på individer og kanskje jobbe med talenter for eksempel. Men nå begynner jeg å få smak på flere og flere ting, så jeg vil ikke utelukke det, sier håndballegenden.

Lunde-Borgersen fungerer som Gunnar Pettersens assistent. Foto: Herman Folvik

Ved siden av Vipers-jobben deler hun også sin erfaring på Kristiansand Katedralskole Gimle med Karoline Olsen fra Vipers, og har også trent Elisabeth Benestad Rosenvold, Anne Charlotte Benestad Rosenvold og Hanne Andve tidligere.

Gabrielsen fornøyd

Den påtroppende treneren gleder seg stort til å samarbeide med Lunde-Borgersen.

— Jeg er veldig opptatt av å ha et sterkt team. Har du ikke det, har du ikke sjanse til å oppnå suksess. Vi får et veldig godt team rundt laget med Kikki, og det er ekstremt viktig for meg som har ansvar for sport, sier Gabrielsen og legger til.

— Hun har en fantastisk erfaring, som vi vil dra nytte av.

Vipers' beste spiller i 30- 22-tapet mot Glassverket gir «Kikki» gode skussmål.

— Kristine er flink. Hun har mye erfaring som hun bruker til vårt beste. Hun kommer med mange gode råd fra benken, sier Knippenborg.