KRISTIANSAND: Da Arild «Hulken» Haugen natt til lørdag dengte løs på sin motstander i proffdebuten i Spania visste han at han ville stå igjen som vinner.

— En bokser som Arild, i en tidlig fase i karrieren, må bygges opp. Aller helst skal han vinne sine ti–tjue første kamper og vi slipper han i hvert fall ikke til mot gode boksere før han har bokset minst ti kamper, sier manager Tor Krageboen.

Mot latviske Pavel Dolgovs natt til lørdag gjorde Hulken fra Sirdal kort prosess med sin motstander allerede før det var bokset i 45 sekunder. Et innslått ribbein, knallharde slag mot hodet og følelsen av å ha fått nok allerede før minuttet var gått hos Dolgovs gjorde at Arild Haugens proffdebut ble den drømmestarten teamet på forhånd hadde håpet på. Men det er neppe tilfeldig.

— Det er ikke bra for en bokser å tape for mye. Et par tap er ikke bra for statistikken, man kan bli redd og man kan få det vi på boksespråk kaller «glasshake»; altså at man tåler mye mindre før man går ned. Det er ikke bra, men kan skje alle, sier Krageboen.

— Så dere plukket en motstander lørdag som dere visste Hulken ville slå?

— Vi brukte det vi kaller en «matchmaker» som finner motstander for oss, så vi plukket ikke selv. Men hadde motstanden blitt for ille måtte vi ha gått inn og påvirket det, innrømmer Krageboen.

Selv om metoden kan høres noe suspekt ut er den ifølge Norges Bokseforbund svært utbredt i proffboksingen.

— Ofte betales boksere for å være såkalte hjørnemenn. De betales for å bokse, men ikke for å vinne. Jeg synes Haugens motstander i Valencia så ut som en «Per Pusling», og han la seg lett. Men sånn er det. Proffboksere er etter mitt skjønn mer businessmenn enn idrettsmenn, sier Martin Kitel, utdanningskonsulent i Norges Kampsportforbund, og med lang erfaring fra boksemiljøet.

SE HULKEN SLÅ KNOCKOUT HER (ekstern video) :