VALENCIA: Arild «Hulken» Haugen håpte og trodde på seier før han begynte å dundre løs på latvieren Pavel Dolgovs. Det gikk særdeles greit.

Folk rakk nesten ikke å sette seg i stolen før han hadde smadret den langt mer erfarne, og nesten like store, Pavel Dolgovs fra Latvia, i gulvet.

— Han møtte jo nattoget, sa bokselegenden Ole «Lukkøye» Klemetsen like etter at Haugen hadde slått seg til seier.

I løpet av 45 sekunder sikret nordmannen en elegant seier. Uten særlig motstand slo Haugen seg til knockout i første runde. Latvieren, som har bak seg fem tungvektskamper (to seiere, to tap og en uavgjort), hadde ikke en sjanse, selv om han kun veide 15 kilo mindre enn sirdølen og var nesten like høy.

SE HULKEN SLÅ KNOCKOUT HER (ekstern video) :

Dolgovs uttalte etter kampen at han faktisk er en god bokser. Motstanden kunne han lite gjøre for å holde unna.

— Jeg har aldri møtt en så sterk bokser i mitt liv. Han slo så hardt at det var vondt alle gangene han traff meg. Da jeg fikk det siste slaget inn fra venstre, ble alt svart noen sekunder. Jeg hadde ikke en sjanse til å reise meg igjen før det var gått ett minutt, sa Pavel Dolgovs en time etter kampen.

Ellevill stemning

«Hulken» har fått tilnavnet «El gigante» i Spania og populariteten for nordmannen er økende. Under nattens kamp heiet mellom 1000 og 2000 spanjoler på nordmannen. Stemningen var elektrisk.

Flere fans fra andre verdensdeler hadde også tatt turen for å heie fra «Hulken».

— Nå skal jeg feire med en proteindrikk og noen bananer før det igjen er trening i morgen. Det var godt å få dette overstått. En ting er i hvert fall sikkert: jeg skal ikke ta av bare fordi jeg vinner en boksekamp. Det skal trenes mye og hardt i årene fremover før jeg kan begynne å snakke om store kamper, sier «Hulken» til fvn.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KJEMPE: «Hulken» har fått tilnavnet «El gigante» i Spania. (Foto: Leif Kverneland) Foto: Leif Kverneland

Etter å ha lagt Dolgovs i bakken løftet Haugen trener Ulf Johansen på strak arm. Manager Tor Krageboen stormet bokseringen da seieren var et faktum.

— Jeg er utrolig lettet! Dette har vi ventet spent på i seks-sju måneder. Jeg har hatt troen på Arild hele tiden, men at han skulle bli så god i løpet av så kort tid, hadde jeg aldri trodd. Etter det jeg så i dag, må jeg vel prøve å tøyle han litt inn mot neste kamp. Arild slår så hardt at han kan skade sine motstandere alvorlig, sier manager Tor Krageboen.

Eneste vant også

Etter kampen stormet spanjolene ringen. Haugen brukte nesten en halv time på å komme seg inn i garderoben. Absolutt alle ville ha en bit av kjempen fra Sirdal.

Interessen for Haugen er stor fram mot hans neste kamp i sitt «nye hjemland», en kamp som sannsynligvis skal gå av stabelen den første uken i februar.

Kristiansanderen Glodi Eneste bokset natt til lørdag amatørkamp i Valencia mot David Camaro. Eneste stakk av med seieren.

— Dette var min beste kamp. En utrolig tøff motstander, skriver Eneste i en SMS til Fædrelandsvennen.

Før debuten var Haugen svært spent.

Jeg har veldig lyst å vise at jeg kan noe boksing, men samtidig så er det jo klart jo raskere du knocker motstandereren jo fortere blir du interessant. Jeg håper å ta han i løpet av de to første rundene, men en knockout må komme litt naturlig og , sa Haugen i et intervju med treningsforum.no for en stund siden.