— Målet er medalje, men drømmen er gull, fastslår Aida Dahlen - som ble adoptert fra hjemlandet Bosnia til en familie i Kristiansand da hun var seks år gammel.

25-åringen fra Grim tillot seg i Paralympics i 2012 å være skuffet over femteplass. EM-bronsen fra året i forveien hadde gitt henne store forhåpninger. Men siden den gang har hun tatt ytterligere steg mot den desiderte verdenstoppen. Først vant hun EM-sølv i 2013, deretter VM-sølv i fjor før hun i oktober satte prikken over i-en med EM-gull i Danmark.

- Brøt en barriere

Bordtennisspiller Aida Dahlen vant pris under Idrettsgallaen. Foto: Thomas Hegna.

Samtidig kvalifiserte hun seg for lekene i Rio neste år, som starter 7. september. Og det var også et viktig argument for å gi henne pris på Idrettsgalla Sør i Aquarama nylig.— Jeg brøt en viktig barriere i EM ved å vinne mitt aller første gull i et internasjonalt mesterskap. Jeg har alltid drømt om gull. At det denne gangen gikk hele veien, har gitt meg stor selvtillit, sier Dahlen, som mangler venstre underarm og venstre legg.

Hun har slått alle de beste i verden, bortsett kinesiske Jingdian Mao.

— Men jeg har tatt sett fra henne, og var nær ved å slå henne i VM-finalen i fjor.

Trener 30 timer i uka

Den store drømmen er å sette på plass den kinesiske verdenseneren i finalen i Paralympics, og for å klare det legger hun ned store treningsmengder.

— Jeg trener rundt 30 timer i uka fordelt på rundt 12 økter. I tillegg trener jeg også en del mentalt.

Slitet gir lite klingende mynt i kassa. Til tross for at hun stadig har tatt steg nærmere tronen som verdens beste spiller - nå er hun nummer to på verdensrankingen - har hun ennå ikke en eneste sponsor i ryggen.

— I forkant av lekene i London sendte jeg ut 50-60 forespørsler til ulike bedrifter i Kristiansand, men det var kun en av dem som svarte, og de takket nei. Senere overrasket Sparebank 1 meg med et stipend. Ettersom jeg har gjort det såpass bra internasjonalt, hadde jeg trodd at noen bedrifter ville støtte meg, men nei, sukker Dahlen.

Gjør nytt sponsorfremstøt

Derfor må hun ta til takke med A-stipendet fra Olympiatoppen på 120.000 kroner og et stipend fra Cultiva Express på 30.000. Med mindre et nytt sponsorfremstøt lykkes nå.

— Venninna mi, Caroline Nguyen og klubben min, Randesund, er i gang med å hjelpe meg. Jeg har endret brosjyren jeg laget i forkant av forrige Paralympics slik at den er oppdatert før Rio-lekene. Men jeg har ikke de store forventningene. Når folk ikke har vist interesse til nå, kan jeg ikke se for meg at de vil gjøre det fremover heller. Selv om det hadde vært en fin overraskelse.

I stedet har hun startet jakten på en jobb som lar seg kombinere med satsingen. Og etter Paralympics har hun planer om å starte på et utdanningsløp.

— Men jeg er veldig glad i idretten min, og det er tross alt det viktigste når man ønsker å bli god. Slik sett er det verdt alt slitet, fastslår et av to store norske medaljehåp i bordtennis foran Rio-lekene.

Den andre heter Tommy Urhaug, og vant også nylig EM-gull i Danmark.