— Jeg er superfornøyd med sølvmedaljen. Jeg har spilt den beste bordtennisen jeg noensinne har gjort og er veldig stolt, melder Aida Dahlen til Fædrelandsvennen.

Hennes far og tilskuer i VM-byen Nanjing, Lars Dahlen supplerer:

— Aida spilte helt jevnt med Mao i finalen. Det er uansett en seier med sølv.

Onsdag formiddag norsk tid tapte den funksjonshemmede kristiansandsjenta 12-10, 11-9 og 11-6 i tre finalesett. Tidligere onsdag knallet hun til med en 3-2-seier over verdenseneren Thu Kamkasomphou fra Frankrike i det som da var Dahlens femte strake seier i turneringen. Det var også hennes første seier over Kamkasomphou i karrieren.

President Øivind Eriksen i Norges Bordtennisforbund er mektig imponert over Dahlens prestasjon.

— Hun er den yngste jenta i sin klasse i dette VM, og i hele mesterskapet deltar 310 utøvere fra 47 nasjoner. Aida har prestert kjempebra!

Eriksen peker på at Dahlen har hatt fin stigning som utøver, med EM-bronse i 2011, EM-sølv i fjor og nå VM-sølv.

— Hun har fremtiden foran seg. Det blir gøy å følge henne i EM i Vejle i oktober neste år, og selvsagt mot hennes store mål, Paralympics i Rio året etter.

Generalsekretær i Norges Badmintonforbund Svenn-Erik Nordby supplerer:

— Aida brøt en barriere da hun slo den franske verdenseneren. Hennes prestasjon er ekstra sterk på grunn av ryggproblemene hun har slitt med. Samtidig har hun vært flink til å holde basistreningen ved like, og psykologisk kan det ha vært en fordel at hun reiste til VM med senkede skuldre og at hun var en underdog.

Aida Dahlen ble beste norske utøver i mesterskapet.