LIGNANO: — Det føles litt kjipt akkurat nå, samtidig som det er deilig å vinne sølv. Men det hadde vært gøy å vinne, fortalte en litt skuffet Dahlen etter finaletapet for franske Thu Kamkasomphou mandag kveld.

Kristiansand-jenta kvalifiserte seg for finalen etter fire strake seiere tidligere i mesterskapet. I finalen ventet forhåndsfavoritten Kamkasomphou, som blant annet har gull og sølv fra de to foregående paralympics.

— Jeg forventet ikke så mye når jeg så at jeg skulle møte hun franske igjen. Det var jevnt i alle settene, selv om hun vant 3-0 i sett til slutt. Men vi spilte veldig jevnt og lå stort sett ett poeng foran eller bak hverandre opp til ti poeng, men hun klarte å vinne alle settene til slutt, forteller Dahlen. Kamkasomphou vant settene 12–10, 12–10 og 11-9 i finalen. Hvert sett går i utgangspunktet til 11 poeng, men må vinnes med minst to poeng. Kampen ble spilt best av fem sett.

- Skal slå henne

Også da Dahlen vant bronse i EM for to år siden var det Kamkasomphou hun tapte for i semifinalen. Den franske kvinnen klarer ikke å bevege beina så mye, men er likevel en vanskelig motstander.

— Hun er nok den beste spilleren i vår klasse. Hun er veldig trygg og vanskelig å spille mot, for hun tar alt. Vi spiller alltid jevnt, men det har alltid endt med tap. Jeg blir litt sliten av akkurat det, forteller Dahlen, som likevel ikke gir opp.

— Jeg skal klare å slå henne en gang, forteller Kristiansanderen offensivt.

Klar for nytt EM

På torsdag skal Dahlen, som spiller med protese på venstre arm og venstre bein, reise til Østerrike for å delta i lag-EM for funksjonsfriske sammen med tre andre norske jenter. Innen den tid skal hun riste av seg skuffelsen etter mandagens finaletap.

— Skuffelsen sitter i akkurat nå. Men jeg kommer ikke til å tenke på dette i Østerrike. Nå må jeg bare nullstille meg, forteller Dahlen, som ser på lag-EM i Østerrike som god trening.

— Jeg kommer ikke til å tenke så mye på resultater i Østerrike. Første og fremst er dette god trening og en skikkelig vitamininnsprøytning i satsingen min mot paralympics i Rio, sier Dahlen, som er den første funksjonshemmede spilleren landslagssjef Marcus Gustavsson har tatt ut til et mesterskap for funksjonsfriske.

Imponerte faren

Aidas far, Lars Dahlen, var med til Italia og så på mesterskapet for funksjonshemmede. Han ble imponert over det datteren presterte.

— Det var fantastisk. Aida spilte godt gjennom hele turneringen. Det var veldig tett i finalen, selv om hun tapte alle settene, forteller Lars Dahlen, som tror datteren klarer å slå den franske gullvinneren om ikke så lenge.

— Det er bare et tidsspørsmål før Aida slår henne. Så dette var veldig bra.

Faren må reise hjem på jobb og blir derfor ikke med datteren til mesterskapet i Østerrike.

— Det blir nok tøft i det mesterskapet. Men det er en prestasjon å bli tatt ut. Hun får ta det som trening, det er jo en kjempetillit å få spille mot de funksjonsfriske, forteller faren på telefon fra Italia.