— Jeg våknet av at det knitret og durte, og det var veldig mye røyk. Da var det å komme seg ut. Det var ikke tid til å ta med seg noen ting. Jeg løp og banket på dørene til de andre leilighetene for å få ut de andre, sier Bjørn Solnørdal.

Brannen oppstod i Holbergs gate 46 til høyre, og spredte seg til nummer 48 til venstre. Bjørn Solnørdal har leilighet med inngang til venstre inne i bakgården. Foto: Reidar Kollstad

Han bråvåknet i sin leilighet i første etasje i Holbergs gate 48 tirsdag morgen. Den er nå ubeboelig etter at andre etasje i bygningen brant ut i brannen som ble meldt like rundt klokka 6. Beboerne fra Holbergs gate 46 og 48 ble evakuert til Hotel Ernst hvor kommunens kriseteam etablerte mottaksapparat i samarbeid med politiet.

Halvblind

— Jeg så ikke noen vits i å være der, og vil heller se om jeg kan komme meg ut på jobb. Jeg kan jo like gjerne det. Men først vil jeg bort til leiligheten og se om jeg kan redde ut noen av tingene mine. Jeg har ikke linsene mine på meg, og jeg ser nesten ingen ting, sa Solnørdal da Fædrelandsvennen møtte ham utenfor Hotel Ernst.

Med avisen på slep bega han seg tilbake til brannstedet hvor han fikk lov av utrykningsleder Gunnar Pedersen å gå inn og hente noen av tingene sine.

Husløs

Solnørdal spør utrykningsleder om han trenger nøklene til leiligheten. Foto: Reidar Kollstad

— Nå har jeg hentet livsnødvendigheter som rene klær og briller, sa Solnørdal da han kom ut av leiligheten ti minutter senere bærende på to ryggsekker.- Ja, og så må jeg forresten finne meg et sted å bo, sa han da han forlot stedet.

— Leiligheten er nok totalskadd og blir ikke beboelig på lenge. Det er røykskader og det vil nok renne ned en del vann etter hvert, sa utrykningsleder Pedersen til Fædrelandsvennen.