— Brannårsaken er fremdeles ukjent. Ingen av de som er avhørt har kunnet si noe om hvordan brannen startet, sier Petter Sandell, leder av allmennavsnittet i Kristiansand-politiet.

Personene som ble avhørt tirsdag er fem menn i 20-30-årene som bor i Holbergsgate 46. Brannen skal ha startet i andre eller tredje etasje på denne adressen, før flammene spredte seg til bygningen ved siden av, Holbergsgate 48. — Brannen ble oppdaget av folk som var våkne og merket at det kom røyk. Disse personene sørget for å få vekket andre i huset, sier Sandell.

Mistenker ikke noe straffbart

Politiet håper at de tekniske undersøkelsene av skadestedet kan si mer om hvordan brannen oppsto.

— Stedet vil trolig bli undersøkt av våre teknikere torsdag, sier Sandell.

Så langt har politiet ikke grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart i forbindelse med brannen.

— Det er ingen som er mistenkt for å ha gjort noe straffbart, sier Sandell.

Så vidt han vet har ingen av personene hatt behov for hjelp på legevakten.

- Brant kraftig på loftet

Brannvesenet ble varslet på telefon like før klokken 06 tirsdag morgen. Da de rykket ut kunne de allerede se røyken fra hustakene, og det var tydelig at det hadde brent en stund.

— Da vi kom til stedet brant det kraftig i andre etasje og på loftet, sier utrykningsleder Trond Busterud i Kristiansandregionen brann og redning.

Det var først uklart om det var folk i bygget.

— Det første vi gjorde var å sende inn røykdykkere for å søke, men de fant ingen i noen av leilighetene, sier Busterud.

Hadde ikke direktevarsling

Ifølge Busterud hadde ingen av de to bygningene som brant direktevarsling installert, slik rundt 70 prosent av beboerne har fått som en del av kommunens sikringsopplegg for Posebyen.

Ved 10-tiden jobbet brannvesenet fremdeles på stedet, som vil bli holdt avsperret en god stund fremover.

— Brannstedet vil bli undersøkt av teknikere når det blir kaldt, sier operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt.

Leid ut

Holbergs gate 46 eies av Lundegården Holbergsgate AS.

— Jeg vet ikke per dags dato hvor mange som bor der, men det er to leiligheter i eiendommen, sier Ole Lunde-Borgersen i selskapet.

Han sier Holbergs gate 46 i mellom et halvt og ett år har blitt leid ut til én person. Fædrelandsvennen har ikke fått kontakt med denne personen så langt tirsdag.

18 evakuert

Holbergs gate 48 er delt i fire boligseksjoner, der en av disse igjen er delt i fire bruksenheter. Alle eies av enkeltpersoner, viser oversikten fra Statens kartverk.

Åtte av de 18 som ble evakuert bodde i de to bygningene i Holbergs gate som brant. De øvrige bodde i Skippergata. Disse fikk ved 9.30-tiden lov til å dra hjem.

Kristiansand kommune etablerte tirsdag en organisasjon som skal bistå de som ble direkte berørt av brannen.

— Vi ser til at de som har behov for det får et tilfredstillende botilbud, sier rådmann Tor Sommerseth til Fædrelandsvennen.

Det var ingen som ble fysisk skadet i brannen, men kommunen vil bidra med annen helsehjelp dersom det skulle være behov for det.