Sjur Eftevaag, daglig leder i Krag-gruppen, gleder seg over at huset på Justneshalvøa endelig er ferdig. Foto: Reidar Kollstad
Da prosjektet startet, anslo de involverte at prosjektet ville kunne gi en salgssum på seks millioner kroner. Foto: Reidar Kollstad
Slik ser det ut, huset som skal selges til sommeren. Penge skal gå til Mercy Ships og til den nyopprettede Stiftelsen Sammen for barn. Foto: Reidar Kollstad

En ny stiftelse kommer til å gi huset i gave, og selge det på markedet. Slik skal huset gi startkapital for hjelpeprosjekter rettet mot barn.

— Endelig kan vi ønske velkommen inn i et tett hus. Det har vært en lang vei hit, gjennom litt urolig farvann, men glade for at vi nærmer oss nå, sier Sjur Eftevaag, daglig leder i Krag Gruppen og en av initiativtakerne til Stiftelsen Sammen for barn.

LES OGSÅ: Løsning for Mercyhuset

Huset som nå er tett og ferdig utvendig, skal selges til sommeren. En tredjedel av midlene gis til Mercy Ships, som er kjent for sine sykehusskip som seiler til fattige land for å tilby helsehjelp. Resten av pengene går inn i den nyopprettede Stiftelsen Sammen for barn.

Det urolige farvannet han refererer til, er en konflikt som utspilte seg i Mercy Ships for to år siden. Den er nå et tilbakelagt stadium for både organisasjonen og giverne. I vinter har det vært byggeaktiviteter på tomten igjen.

Selges til sommeren

— Vi er selvsagt spent på hvordan markedet tar imot dette huset. Arbeidet med denne stiftelsen ser vi på som en del av arbeidet for at Justneshalvøya skal være barnas bydel, sier Eftevaag.

LES OGSÅ: Slik ser husgaven ut nå - ett år etter konflikten ble løst

Da prosjektet startet, anslo de involverte at prosjektet ville kunne gi en salgssum på seks millioner kroner. Hvis summen havner i nærheten av dette, vil det være en av de absolutt største gavene som er gitt til bistandsarbeid her i landsdelen.

Stiftelse

Blant de mange bidragsyterne finner vi blant annet Birkeland Bruk, Mur-i-Sør, Strek Arkitekter, PAK Invest og YIT.Agnar Espegren i Lindhus nå gått inn i styret i stiftelsen som skal disponere pengene videre.

— Lindhus har reist selve huset, satt det opp og gjort det tett, forteller han.

— Vi gjør dette for å gjøre en liten forskjell. Det skal gå til veldedige formål som har med barn å gjøre. Det er viktig å bruke penger på de unge, sier Espegren.

Stiftelsen har fått et eget styre, med der Sjur Eftevaag og Agnar Espegren sitter sammen med Per Arne Kjøstvedt og Tor Linge Tønnessen, som tegnet huset. Vedtektene er utformet slik at stiftelsen kan støtte prosjekter som skal komme barn til gode både i Norge og i andre land.