NYTT HUS: Truls Berntsen, Solfrid Quist Natvig og Erling Natvig i Mercy Ships er godt fornøyd med gaven. NYTT HUS: Truls Berntsen, Solfrid Quist Natvig og Erling Natvig i Mercy Ships er godt fornøyd med gaven. Foto: Lars Hoen

Fikk hus i gave

Mercy Ships ble i formiddag tildelt et hus på Justneshalvøya for å hjelpe fattige i Afrika.

KRISTIANSAND: Dette er et flott prosjekt og et spennende konsept, som setter fokus på de fattigste av de fattige, sier styreleder i Mercy Ships Erling Natvig til fvn.no.

Til høystbydende

Flere aktører fra næringslivet i Kristiansand samlet seg på Justneshalvøya for å gi Mercy ships det såkalte ”Mercy— huset” i gave, som etter planen skal stå ferdig i september 2011. Pengene som genereres ut fra huset går til arbeidet, som drives av den internasjonale hjelpeorganisasjonen, for å gi håp og legedom til fattige i Vest- Afrika.

— Vi jobber med noen spennende løsninger for hvordan dette skal gå i havn, men dersom det ikke lykkes vil huset selges til høystbydende, sier Natvig.

Stort

Sivilarkitekt Tor Linge Tønnesen i firmaet Strek Arkitekter AS, forteller at Mercy- huset vil bli noe større enn de andre husene som hittil er bygd på øya.

— Huset vil ha en grunnflate på 120 kvadratmeter og et innvendig bruksareal på omkring 250 kvadratmeter, pluss takterrasse. Med store utearealer og utsikt over Topdalsfjorden vil dette bli et flott hus for dem, som skal bo her i fremtida, sier Tønnesen.

Huset skal etter planen stå ferdig i september 2011, og vil ha en verdi på omtrent fem millioner kroner.

Disse er med på prosjektet: Mur i Sør, Randesund Planteskole, malerfirma Dypp AS, Lindhus AS, Strek Arkitekter AS, YIT, VVS Interiør AS, Pak invest AS, Kristiansand kommune, Vidar Roger Eiendom.

HJELPER FATTIGE: Aktører fra næringslivet i Kristiansand gjør en innsats for å hjelpe trengende i Afrika og går i gang med dugnad for å bygge "Mercy- huset" på denne tomta på Justneshalvøya. (Foto: Lars Hoen)