— Når man trener og bruker så mye tid på det, er det veldig skuffende å sitte på benken. Jeg er en bakspiller og ikke midtback, men Lynn Knippenborg har gjort det kjempebra hvis man ser på playmaker-rollen og treneren bestemmer hvem som skal spille. Der har jeg ikke fått så mye plass, men det er bare å jobbe på og trene godt, som jeg gjør, så vil den tryggheten komme tilbake, sier Tomac.

Vipers røk ut av kvartfinalen i cupvinnercupen etter 30— 20-tap og 57- 49 sammenlagt mot Krim. Som i de siste kampene startet Tomac på benken, mens Ulrika Olsson, Jessy Kramer og Knippenborg fikk spille i de tre sentrale posisjonene. Sommerens nykommer kom senere litt av og på banen utover i kampen.

Les også:

— Stå på

— Det er bare å stå på og vise seg fram, og gjøre det jeg gjorde i mesterskapet. For god nok er jeg, hvis jeg spiller slik jeg har gjort. Det er bare å se på det som en utfordring, forteller Tomac.

I desember var hun med å bli verdensmester for Norge sammen med 15 andre spillere. Da er det kanskje rart at Tomac ikke blir sett på som god nok for start-syveren for Norges femte beste lag for øyeblikket.

— Alle har lov til å være skuffet over spilletid. Utover det har jeg ikke noe kommentar til det. Det tar vi internt, sier Kristine Lunde-Borgersen, Vipers-trener mens Gunnar Pettersen er sykmeldt.

I desember ble Marta Tomac til høyre verdensmester med Amanda Kurtovic og Nora Mørk. Nå sliter hun med spilletid i Vipers. Foto: NTB Scanpix

Les også:

Mistet landslagsplassen

I januar var Tomac med på det hjemlige landslaget til en samling, mens nå til samlingen i mars har landslagstrener Thorir Heigeirsson flyttet trønderen ned til rekruttlandslaget når alle de norske spillerne er tilgjengelige.

— Det er en utfordring. Selvsagt blir man skuffet når man ikke kommer på a-laget. Men jeg forstår det siden jeg ikke har fått så mye kamptrening. Thorir ringte og forklarte hvorfor, og jeg var helt enig i det. Det er selvfølgelig veldig, veldig kjedelig at lite spilletid i klubb er en del av grunnen.

Les også:

Drømmer om Rio-OL

I sommer skal 14 norske spillere representere landslaget i OL i brasilianske Rio. Tomac har ikke gitt opp håpet og trener ofte to ganger om dagen for å klare det.

Vipers røyk ut mot Krim i kvartfinalen av Cupvinnercupen. Foto: Herman Folvik

— Jeg har aldri hatt Rio som et mål, mer som en stor drøm i det fjerne som jeg vil gjøre alt for å bli med i betraktningen rundt. Det avhenger av hvordan man gjør det i klubb, og hvis jeg gjør det bra er håpet der. Konkurransen er utrolig, utrolig tøff, men jeg ønsker å være med. Hvis ikke kommer det EM og flere mesterskap senere, sier spilleren med kroatisk opphav.

Les også:

Skrev ny kontrakt

Mandag signerte Tomac ny kontrakt med Vipers for to år. Hun tror Vipers kan bli sterke med ny trener i Kenneth Gabrielsen, og medLinn Jørum Sulland som kommer i sommer. At Kari Brattset, Kristin Nørstebø og Jeanett Kristiansen også skal være på vei fra Glassverket med Gabrielsen virker kun å være en dårlig skjult hemmelighet.

— Klubben har signalisert at vi skal satse, og det høres veldig bra ut med den nye treneren og det kommer noen gode, nye spillere. Jeg tror det kan skje veldig mye bra, og det vil være gøy å være med, sier Tomac som sier det har vært interesse utenfra.

— Det har vært litt forespørsler, men jeg synes Vipers har noe på gang og det blir gøy å være med på det. I tillegg har jeg litt skole igjen. Og med tanke på landslaget får jeg god oppfølging her.