— Det er absolutt mulig for Vipers å ta igjen Larvik, men skal de klare det er de nødt til å gjøre det nå innen to-tre år, sier Bregas til Fædrelandsvennen i den slovenske hovedstaden Ljubljana, før kvartfinalereturen som du kan følge på våre sider klokken 17.00 lørdag.

Han har vært i Krim i over 15 sesonger som assistenttrener, før han for kun to uker siden fikk beskjeden om å bli hovedtrener, og har vært med på fem Champions League-finaler og dermed to triumfer.

Gjennom årene har det blitt mange møter med Larvik – som er like overlegne i Norge som Krim er i Slovenia. Krim har vunnet serien hvert år siden 1995, mens Larvik har vunnet i Norge siden 1999-2000-sesongen.

Les også:

Kristine Lunde-Borgersen under fredagens trening i Slovenia. Foto: Herman Folvik

Handler om økonomi

Bregas legger til at det handler om en ting for å bli best – økonomi.

— Det har alt å si. De klubbene med størst økonomi, blir som regel best. Nå sliter Larvik økonomisk, og vil få problemer med å erstatte lagets klart beste spiller i Nora Mørk, som skal til Györ. Hvis Vipers får nok penger på kort tid vil de kunne måle seg med Larvik. Linn Jørum Sulland er en stor signering. Men husk, Larvik er fortsatt Larvik. Det er et fantastisk lag ennå, sier Bregas.

Les også:

I tillegg til Sulland vil det etter alle solemerker komme tre spillere fra Glassverket, Kari Brattset, Jeanett Kristiansen og Kristin Nørstebø, med trener Kenneth Gabrielsen. Krim og Larvik møttes to ganger i Champions League i høst. Begge kampene vant Larvik med 37-21 og 32-28. Han mener Larvik har en stor utfordring med å holde seg på topp.

— De har mange spillere som skal erstattes de neste årene. Gro Hammerseng-Edin (35) og Karoline Dyhre Breivang (35) har vært blant verdens beste lenge, men de blir eldre og snart er det stopp. Jeg synes de var tregere i høst enn noen gang, men fortsatt spiller de fantastisk i forsvar. Det venter et generasjonsskifte på Larvik, sier Krim-treneren.

Tonje Refsnes og Vipers hadde en leken trening i Slovenia fredag. Foto: Herman Folvik

I tillegg har Amanda Kurtovic utgående kontrakt. Heldigvis for Larvik er snart Linn-Kristin Riegelhuth Koren tilbake på banen, etter å ha blitt mor.

Les også:

Blir inspirert av Larvik

Krim er fortsatt like overlegne i Slovenia som før, men i årets Champions League tok ikke den gamle storheten et eneste poeng. Klubbkassa ble tom, og store stjerner har blitt erstattet av unge og mer uferdige spillere.

— Larvik skal være på vakt for at det samme ikke skjer dem. Uansett synes jeg både Larvik og Vipers spiller fin og rask håndball. De spiller litt annerledes i Norge enn her. Det er mye mer fart i Norge. Særlig Larvik er gode på det. Kontringene deres er umulig å stoppe. Jeg ønsker at mitt lag skal spille som Larvik, sier Krim-treneren.

Midlertidig Vipers-trener i Gunnar Pettersens sykefravær, Kristine Lunde-Borgersen, sier dette om kampen mot Larvik og for å nå Europa-toppen:

— De er ikke udødelige. Mye trening og riktig trening, mye motivasjon og mye vilje. Trening slår talent. Det er mulig hvis man får støtte i lokalsamfunnet og økonomisk. Jeg føler klubben har veldig bra støtte rundt lokalt i næringslivet. Det virker positivt, og det er veldig mange bra folk som jobber i klubben. Det er fullt mulig, sier hun i fredagsintervjuet.

Les også:

Les også:

Kurtovic tviler

Marinko Kurtovic, trener for gullaget ØIF Arendal og far til Amanda Kurtovic, hyller satsingen til Vipers, men er skeptisk på at det er mulig å ta tronen fra Larvik.

Marinko Kurtovic tror ikke Larvik er mulig å ta igjen ennå. Foto: Herman Folvik

— Med det laget Vipers har nå er de sjanseløse, de trenger bedre spillere. Det er fantastisk at Vipers har attityden og sier at de skal bli best, men laget er for dårlig per nå, sier Kurtovic.

- Er det mulig å ta Larvik?

— Nei, Larvik er for gode og har vunnet for mye, de har det i veggene. Men jeg tror de klarer å bli nummer to, svarer Kurtovic som kjenner godt til den kommende Vipers-treneren.

— Kenneth er en spennende trener som brenner for håndballen. Han jobbet med meg i Drammen, og jeg ser spillet han har i Glassverket er det vi hadde med litt videreutvikling. Han elsker håndball og det er viktig å ha en sånn trener. I tillegg er han flink til å bygge klubb, så for Vipers er det en bra investering, sier Kurtovic.