— Det er veldig gøy. Jeg setter veldig pris på at jeg fikk sjansen. Det er et helt annet nivå enn å komme inn i serien når vi leder med ti mål, sier Andve etter 30-20-tapet i Slovenia - 57-49 sammenlagt.

Kampfakta

19-åringen kom inn for Vipers etter drøye tjue minutter i første omgang, og sto kampen ut. Det resulterte med fem mål og noen bom. Det var nok til å bli lagets toppscorer, kun et mål bak Krim-spillerne Mirjeta Bajramoska og Marija Obradovic som ble kampens toppscorere med seks.

— Jeg fikk mye baller å jobbe med. Det var gøy. Noe gikk bra, og så var det noe jeg skulle ønske jeg gjorde annerledes. Keeperen gjør mye av det samme, det er noe jeg kommer til å tenke på i kveld, men det er mye jeg er fornøyd med også, sier Andve, som også har hevdet seg sterkt i friidrett gjennom ungdomsårene, men nå satser hun fullt på håndball.

Hanne Andve ble Vipers' toppscorer mot Krim. Foto: Terje Refsnes

Les også:

— Fint lyspunkt

Målvakt Rosenvold kom inn noen minutter ut i andre omgang, og gikk av banen med flere gode redninger.

— Det var moro. Hva skal jeg si. Det er tungt å komme inn på den stillingen når laget sliter, da er det vanskelig. For min del gikk det bra synes jeg, men jeg tenker jo mest på laget så nå er jeg skuffet, melder Rosenvold.

Elisabeth Benestad Rosenvold sto godt i en periode etter hvilen. Foto: Terje Refsnes

Vipers' midlertidige hovedtrener, Kristine Lunde-Borgersen, var misfornøyd etter kampen, men lot seg glede av lagets yngste sin innsats.

— De gjorde det kjempebra. Hanne kommer inn og løper kontra som hun får beskjed om. Det er strålende. Elisabeth står sterkt og redder mye. Det er veldig bra, og et fint lyspunkt i kampen, sier Lunde-Borgersen.

Les også:

Viktig erfaring

Andve kom inn og gjorde sine saker bra mot Krim i hjemmekampen, mens Rosenvold stakk av med bestemannsprisen mot Larvik for halvannen uke siden. Ellers har de måtte nøye seg med korte innhopp og ellers spill for Våg i 2. divisjon. Da er det en god erfaring å få spille om semifinale med en bråkete tilskuergjeng i Øst-Europa.

— Denne erfaringen betyr mye. Det er noe helt annet å trene enn å spille kamp. Jeg tror jeg får ut mye mer av mitt potensial i kamp enn i trening fordi farten er min fremste styrke og den kommer mer fram i kamp, sier Andve, som legger til at spill i 2. divisjon hjelper.

— Det er deilig å kunne spille i 2. divisjon og bygge selvtillit der, så vet man jo at det er et nivå opp.

— For oss er det veldig bra, å få lov til å stå i mål på et sånt nivå er noe man tar læring av selvfølgelig, sier Rosenvold.

Les også:

— Bra for klubben

Også Tonje Haugjord Refsnes (21) fra Evje fikk brukbart med spilletid. Hun gleder seg på de unges vegne.

— Det er kjempegøy, og Hanne og «Eli» gjør det kjempebra. Det er fint for klubben, sier Refsnes.

Forsvarssjefen Mona Bruskeland (25) støtter Refsnes mening.

— Jeg synes de gjør det veldig bra. Det er gøy å se at de griper sjansen, sier Bruskeland.

Les også:

Skuffet gjeng

Timålsstapet i Slovenia var uansett tungt å svelge for Vipers.

Sjefene i Vipers var skuffet etter kampen. Trener Kristine Lunde-Borgersen, assistent Morten Løvø og sportslig leder Peder Langfeldt. Foto: Herman Folvik

— Det var kjedelig og dårlig. Vi bommer alt for mye og gjør for mange tekniske feil, som gjør at vi ikke får betalt for det gode forsvarsspillet vårt. Ti mål er alt for mye. Vi må bygge videre på erfaringen og bli enda mer skjerpa, mener Refsnes.

— Først sto vi bra i forsvar, men det gikk ikke bra fremover. Vi gjør mye feil i angrep. Det er kjedelig, sier Andve.

Mer fornøyd var Krim-trener Uros Bregar som nå skal møte Lada i semifinalen.

— Det var ikke så lett som det så ut. Jeg var veldig nervøs og ba til Gud en periode. Vipers tok oss litt igjen, og da svarte vi fantastisk. Jeg er veldig fornøyd nå, sier Uros Bregar.