— Det er ikke utenkelig at vi får se et tvillingpar på banen samtidig i år, sier Gunnar Pettersen.

Han tenker på Lund-jentene Elisabeth og Anne Charlotte Benestad Rosenvold. Keeper Elisabeth har kontrakt med A-laget og allerede fått prøve seg i eliteserien. Bakspiller Anne Charlotte trener fast med Vipers og har sluppet til i treningskamper. Ellers spiller hun i Våg, mens hun jobber for å få kontrakt med Vipers.

SE OGSÅ: FVNs Vipers-magasin før seriestarten.

Godt humør

— At vi spiller sammen fortsatt er utrolig gøy. Vi vil alltid gå sammen når det er kasteøvelser to og to. Vi er som knoll og tatt, sier jentene, som naturligvis ligner, men hårfargen skiller dem.

- Å spille på lag sammen er veldig trygt. Da har du alltid en du kan prate med, forteller Elisabeth og får et bekreftende nikk fra søsteren før latteren braker løs.

For det er to humørfylte jenter.

— Vi skaper nok mye liv rundt oss og det merkes nok når vi er i nærheten, sier 19-åringene.

Det understreker lagvenninnen Vilde Kaurin Jonassen (22).

— Elisabeth og Anne Charlotte er to vittige jenter som sprer masse liv. Det er veldig morsomt, sier Jonassen.

Tvillingene Anne Charlotte (t.v) og Elisabeth Benestad Rosenvold skaper liv og røre når de er i nærheten. De ønsker også å skape oppmerksomhet gjennom gode håndballkarrierer. Foto: HERMAN FOLVIK

Studerer sammen

Lund-jentene tror de har dratt nytte av hverandre på veien.

— Med tanke på håndballen har det vært en fordel. Elisabeth har stått i mål, så har jeg kastet på henne. Ellers er det både positive og negative ting med det, sier Anne Charlotte.

- Snakk for deg selv, hva er negativt med det, bryter Elisabeth inn.

— Noen ganger blir vi sett på som ett og at vi like godt kunne vært i en kropp. Selv om vi har ulike meninger blir vi oppfattet likt noen ganger, påstår Anne Charlotte etter litt betenkningstid før en ny latter slipper til og alvoret blir borte i løse luften.

For det er ikke bare håndballinteressen de deler. I tillegg til å være i samme vennegjeng studerer de også sykepleie i samme klasse på UiA.

- Det er kjekt å være sammen om det og. Da vi var på treningsleir i Danmark var det egentlig obligatorisk undervisning hjemme, men vi fikk et eget opplegg med innlevering siden vi var to, sier Elisabeth.

Ros fra Lunde-Borgersen

Som håndballtvillinger fra Kristiansand er det naturlig at en sammenligning med Katrine Lunde (35) og Kristine Lunde-Borgersen (35) dukker opp.

- Jeg tror ikke de skal måles med dem, for det er verdensklasse. Men det er absolutt mulig at de når et godt stykke på veien, sier Pettersen.

Vipers' assistenttrener, Lunde-Borgersen, ser likhetstrekk mellom sin egen håndballoppvekst og Rosenvold-jentenes.

— De henger sammen på samme måte som Katrine og jeg gjør når vi er i nærheten av hverandre. Begge har tatt store steg denne sommeren på håndballbanen, forteller Lunde-Borgersen.

Hun og Lunde, målvakt i russiske Rostov, brukte hverandre for å oppnå de eventyrlige karrierene de har opplevd.

- Det var en fordel for oss, for du har alltid en du kan stole på.

Lunde-Borgersen og Lunde er utvilsomt forbilder for Rosenvold-jentene.

- Kristine sier vi er verre enn dem når vi er sammen. En drøm for oss må være å få spille på landslaget og i utlandet, er de enige om.

— Men vi har ikke tenkt til å bo sammen hele livet, avslutter Elisabeth med et smil.