Bakgrunnen er at Annick Lipman fortsatt sliter med kneskaden hun pådrog seg i fjor, og neppe er tilbake i kampmodus før nyttår. Dessuten har det ennå ikke kommet noen avklaring på om det blir noen overgang for de to cubanske spillerne, Yunisleidy Camejo Rodriguez og Marines Rojas Silot, hvorav sistnevnte er målvakt.

— En av de beste i 1. divisjon i fjor

Dermed sto Vipers igjen med Sakura Hauge og juniorjenta Elisabeth Benestad Rosenvold.

— Elisabeth har tatt mange steg siden forrige sesong, men jeg føler vi må ha to seniormålvakter så lenge Annick ikke er tilbake. Jeg er fornøyd med å ha fått Andrea, som var en av de beste i 1. divisjon i fjor, selv om Randesund rykket ned, sier Vipers-trener Gunnar Pettersen.

— Har du gitt opp cubanerne?

— Ja, det er ikke noe tema for meg. Det er vanskelig å få dem gjennom systemet til Norge.

I følge Terje Marcussen, daglig leder i Vipers, kommer det en av de nærmeste dagene en avklaring på om de helt gir opp å få de cubanske spillerne.

— Vi er nødt til å en avgjørelse snarest. Hvis det drøyer ut i tid, blir det umulig å integrere dem ettersom de ikke kan språket, sier Marcussen.

- Viktig med to seniormålvakter

— Er det et stort tap at den cubanske målvakten trolig ikke kommer, Pettersen?

— Vi har gått glipp av en veldig bra målvakt. Men i og med at vi har signert Andrea, har vi også fått en bra målvakt. Det er viktig å kunne bruke to seniormålvakter, selv om også Elisabeth har gjort store fremskritt, og fikk spille de siste 7-8 minuttene mot Århus. Det hadde vært helt uaktuelt i fjor, sier Pettersen, og sikter til treningskampen Vipers vant 29-21 mot Århus i Danmark onsdag.

Andrea Thorsland har tidligere spilt i Vipers før hun reiste til Oslo og spilte en sesong i 1. divisjonsklubben Njård og deretter i Randesund.