Erfaringen fra fjorårets sesong, var nemlig at Vipers var dårlige til å takle favorittstemplet — mens de gjorde det forholdsvis bedre mot de antatt bedre lagene.

— For oss er det lurt å spille både mot gode og mindre gode lag. Vi vil lære oss til å spille godt mot antatt svakere lag hvor det er forventet at vi skal vinne, det vil si kamper hvor vi har presset på oss. Det bør ikke være slik, men likevel oppleves det ofte som et press, sier Gunnar Pettersen.

Møter dansk serietreer

Han har tatt med Vipers-jentene til Århus hvor de skal spille fire treningskamper fra onsdag til lørdag. Det blir kamper både mot eliteserielaget til Århus og mot ungdomslaget deres. I tillegg skal de møte enten 1. divisjonslaget Fredricia eller Skanderborg foruten Team Tvis Holstebro, som ble nummer tre i den sterke danske ligaen sist sesong.

— Jeg har bedt om å få ulikt nivå, sier Pettersen.

I både serie- og sluttspillet gjorde Viper det forrige sesong imponerende sterkt mot de seks lagene øverst på tabellen, mens de stadig gikk på blemmer mot lagene bak dem på tabellen. Nå får sørlendingene to kamper til å øve seg på å være favoritter.

- God trening mot seriestart

— Vi har så vidt pratet om det på trening nå i sommer, men vi har en seriestart hvor det forventes av vi skal vinne de første kampene, og i så måte er dette god trening, sier 60-åringen - og sikter til nyopprykkede Molde, Rælingen og Sola, som de møter i sin tre første kamper.

Men Vipers skal altså også bryne seg på de to danske eliteserielagene Århus og Team Tvis Holstebro.

— Vi leverte to veldig bra matcher i Aquarama mot Larvik og Esbjerg, og jeg har forventninger om at vi skal henge med her også, sier Pettersen.

Skadede Sanne Bak Pedersen og Thorey Rosa Stefansdottir er uaktuell for å spille kamper mens Jessy Kramer er tilbake i trening, men ifølge Pettersen er det uvisst om hun skal spille kamp i Danmark.