— Marta kom veldig godt fra det. Hun er en veldig klok spiller, forteller Gunnar Pettersen, Vipers-trener.

Tomac bidro med fem mål og ble Vipers' toppscorer sammen med Vilde Kaurin Jonassen og Ulrika Olsson. I tillegg imponerte hun med delikate pasninger.

- Jeg synes det gikk ålreit. Vi er mange som ikke har spilt sammen før, så vi vil nok bli bedre når vi får kjørt oss litt mer sammen. Men fremover kommuniserte vi godt, mens bakover må jeg være tøffere, sier Tomac.

Mål om landslagsspill

Tomac kommer fra Byåsen, men er opprinnelig kroatisk. Faren hennes er assistenttreneren til herrelandslaget, Zeljko Tomac. Datteren Marta har som mål å bytte pass og komme seg inn på det norske landslaget.

- Det er mye papirarbeid for å bytte pass, og jeg husker nesten ikke hvor jeg har bodd de siste ti årene, spøker den blide midtbacken med svak trønderdialekt og fortsetter.

— Jeg skal gjøre alt jeg kan og trene hardt for å bli så god som mulig, men jeg har ikke satt meg noe frist på når jeg skal komme meg inn på landslaget.

Landslagssjef Thorir Heigersson var på plass for å se kampen, og likte det han så av Tomac.

- Marta Tomac så veldig bra ut i mine øyne. Det ser ut som skulderen er med henne og at hun har fått trent seg godt opp. Hun er en smart spiller som styrer mye. Det blir spennende å se hvordan det fortsetter med Marta, mener Heigersson.

Tomac har slitt lenge med en skulderskade tidligere, men den siste tiden har skulderen fungert slik den skal.

— Det er alltid hyggelig med skryt fra dyktige fagfolk, sier Tomac om rosen fra Heigersson og Pettersen.

Jessy Kramer, som er skadet for tiden, omfavner Marta Tomac etter kampen. Det ble fem mål på debutanten. Foto: HERMAN FOLVIK

— Veldig kreativ

Det er flere som fikk sansen for det Tomac viste foran de 450 tilskuerne i sin Vipers-debut i 33- 31-tapet mot Esbjerg.

- Hun har veldig mange gode sider og ser åpninger litt utenfor systemet. Hun er veldig kreativ, sier strekspilleren Susann Iren Hall.

Det beste Tomac vet er å spille andre gode.

- Jeg liker best å sette opp andre og spille på lagvenninnene mine. Etter hvert åpner det seg ofte opp plass for meg selv også da, sier Tomac.

Også Mona Bruskeland, Ulrika Olsson og Mathilde Kristensen spilte sin første kamp for Vipers.

— Ulrika viste prov på hva hun kan og viste at hun har det skuddet vi har søkt etter. Mathilde gjør også en ganske ålreit kamp. Mona vil litt for mye, men kommer til å bli bra, mener Pettersen.