— Det var bra. Vi møter et europeisk topplag med noen verdensklassespillere. Det blir veldig mye mål begge veier. Jeg er fornøyd med angrepsspillet vårt, mens i forsvar er vi for dårlig, sier Gunnar Pettersen, som meddeler at han hadde ventet seg at det heller skulle være omvendt. Laget har nemlig trent mye mer forsvar enn angrep.

Vipers var stadig vekk et hakk bak Esbjerg, men ga seg aldri og klarte å kjempe seg a jour i andre omgang før Esbjerg klarte å sikre seieren i de ti siste minuttene.

- Jeg synes vi kommer bra fra det. Jeg hadde fryktet at vi skulle tape med 12- 15 mål. Det hadde vi gjort i fjor nemlig, sier Pettersen.

Jonassen imponerte

En av Vipers beste spillere var Vilde Kaurin Jonassen, som scoret fem mål. Særlig i første omgang gjorde hun sine saker svært godt for de rosa.

- Det var gøy å komme i gang, og deilig å kjenne at det fortsatt sitter. Spesielt var det fint å få vite at skudda fortsatt fungerer, sier kristiansanderen.

Vilde Kaurin Jonassen var blant Vipers' beste. Foto: Herman Folvik

Den lynhurtige venstrekanten har som mål å spille seg inn i rekruttlandslagstroppen.

— Jeg må bare stå på og ikke tenke så mye når jeg spiller. Det er hode som sier stopp noen ganger, forteller Jonassen.

Pettersen er helt enig.

- Så fort hun får nok selvtillit kommer hun til å ta mange steg videre. Det er ikke mange i landet som er raskere enn Vilde. Det er veldig gøy at hun viser at hun kan, sier Pettersen.

- Føles bra

Lynn Knippenborg og Vipers holdt nesten følge med Esbjerg. Foto: Herman Folvik

Susann Iren Hall har de siste ukene slitt med en lårskade, men gjorde sakene sine godt de siste tjue minuttene hun spilte.

— Det var veldig bra fremover, men vi har mye å rette på i forsvar. Vi må skru oss inn noen hak bakover. At vi spiller bra mot et så sterkt lag er bra, men vi har mer å gå på, sier Iren Hall.

Hun skulle gjerne hatt noen treninger til før kamp. Onsdag trente hun for fullt for første gang.

— Det kom veldig rett på, men det fungerte bra. Jeg fikk noen fine innspill. Det føles bra, sier Iren Hall.