Vipers viste muskler i forsvar foran sin solide sisteskanse. Foto: Mats Myredal Thorsen
Sanna Solberg og de andre Larvik-stjernene fikk mye oppmerksomhet av unge håndballspirer etter kampen. Foto: Mats Myredal Thorsen

Vipers holdt ut lenge mot gullgrossistene fra Vestfold, men måtte til slutt gi tapt i Aquarama. Det til tross for solid forsvarsspill og keeperspill av ypperste klasse fra Sakura Hauge.

Sakura sto glimrende

— Jeg er veldig fornøyd med forsvarsspillet gjennom hele kampen, og Sakura sto glimrende, forteller Vipers-trener Gunnar Pettersen.

Hauge frustrerte til tider Larvik-skytterne med blekksprutarmer.

— Sett under ett var det bra fra vår side, men vi kunne vært litt mer kynisk i andre omgang i forhold til ikke å gjøre de enkle feilene. Jeg sitter med en følelse av at vi kunne vunnet i dag, sier hun til Fædrelandsvennen.

- Bedre sammen som lag

Jevne kamper mot Larvik er ikke blitt en vane i Vipers-leiren, til tross for sjokkseieren i forrige sesongs sluttspill.

— Det er bittersurt å tape i dag, og det sier jeg ikke ofte mot Larvik. Det er jo positivt, mente Hauge etter kampen.

Skrytet fra treneren tar hun med seg.

— Det viser jo at jeg gjør noe riktig. Jeg synes selv at jeg spilte OK pluss i dag. Det var deilig å kjenne på at en del ting satt, for jeg føler at det har gått bra på trening.

Går for medalje

— Mine ambisjoner er å være enda mer stabil, og å videreutvikle meg fra forrige sesong. Jeg håper å gjøre det så bra at jeg er med i Japan sin tropp til VM i Danmark, forteller bergensjenta med far fra Solens rike.

Hauge var klar på hva som bør være målsetning for Vipers.

— Vi har ikke snakket om ambisjonene denne sesongen enda, men jeg vil selvfølgelig at vi skal komme på topp tre.

Sanna Solberg og de andre Larvik-stjernene fikk mye oppmerksomhet av unge håndballspirer etter kampen. Foto: Mats Myredal Thorsen

— Kommer til å ligge i toppen

Sanna Solberg løp inn fire mål for Larvik fredag kveld, men hadde tid til å la seg imponere over Vipers.

— Dette er et lag som kommer til å ligge i toppen. Jeg tror de kommer til å kjempe om medalje, men ikke gull, for det er vårt, sa venstrekanten.

- Mye spennende

Landslagsprofilen Anja Hammerseng-Edin fulgte kampen fra tribunen sammen med sin kone og landslagskaptein, Gro Hammerseng-Edin. Hun har også troen på klubben fra Vågsbygd.

— Det er veldig mye spennende som skjer her, både i laget og i klubben. Vipers var gode i dag. De har fått ulike spisskompetanser som de vet å utnytte, mener håndballkunstneren, som i likhet med sin hustru venter å være tilbake i full trening for Larvik om et par uker.

Profiler manglet

Larvik manglet også blant annet Thea Mørk og Alina Wojtas, mens Vipers fremdeles har Thorey Stefansdottir, Jessy Kramer, Sanne Pedersen og Annick Lipmann på skadelisten. Larvik-trener Tor Odvar Moen mener kampen bar preg av dette.

— Det var to lag som manglet nøkkelspillere, men det ble en spennende kamp. Vipers viser bra dynamikk, og kommer til å bli sterkere i år enn i fjor. Bakspillerne deres fungerte bra som en enhet, sier han.

Kampen var andre og nest siste kamp i mini-eliteturneringen Blue Vipers cup. Denne arrangeres i forbindelse med Blue Vipers håndballskole, noe som sikret meget bra stemning og hele 750 oppmøtte til fredagens treningskamp.