— Det overrasker meg, men vi får håpe at de får rett. I fjor tippet de oss på sjetteplass, og fikk rett. Det hadde vært gøy om de var like treffsikre i år, sier Pettersen.

Det var i forbindelse med Norges Håndballforbunds årlige kick-off i Oslo på tirsdag at eliteserietrenerne ble bedt om å tippe tabellen. Ikke uventet plasserte de Larvik øverst med Vipers på andre og fjorårets tabelltoer, Glassverket, på tredje.— Vi får ta det som en tillitserklæring. Jeg vil anta at de tipper det på bakgrunn av sluttspillet i fjor og bra resultater i oppkjøringen.

Bryr seg ikke om tipset

— Hvordan er du komfortabel med et slikt «favorittstempel» bak suverene Larvik?

— Det forholder jeg meg ikke til i det hele tatt. Vi har sagt før at målet er å ta medalje, og det står vi ved. Jeg tror Larvik blir suverene og at Glassverket blir en like klare nummer to. Så tror jeg vi, Byåsen, Tertnes og Oppsal kommer til å fighte om tredjeplassen.

Pettersen tror at de tre nyopprykkede lagene, Molde, Sola og Rælingen kommer til å ta strake veien ned i 1. divisjon igjen.

- Må bli mer stabile

Larvik-trener Tor Odvar Moen sier til Drammens Tidende at han tror Glassverket tar sølvet.

— Jeg tror kulturen de har opparbeidet i Glassverket gjør at de i øyeblikket fortsatt er nærmest oss, og foran Vipers. Selv om de har mistet Veronika Kristiansen, sier Moen.

Thorey Rosa Stefansdottir, som Vipers må klare seg uten i år på grunn av graviditet, er optimist på lagets vegne.

— Vi viste i fjor at vi kan vinne mot alle, og tape mot alle. Utfordringen er å bli litt mer stabile. Jeg tror det blir en veldig spennende sesong, og at vi kommer til å få god effekt av å delta i europacup. Det gir noe ekstra sosialt og håndballmessig, sier islendingen.